• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Yeni Audi Q7’nin ilk fotoğrafları internete düştü!

Yeni Audi Q7’nin ilk fotoğrafları internete düştü!
Audi’nin beğenilen SUV’si Q7’nin ikinci jenerasyonu evrimsel tasarımı ile dikkat çekiyor.

İkinci jenerasyon Audi Q7’nin ilk fotoğrafları, markanın internet üzerinden yapacağı tanıtım öncesinde ortaya çıktı. Beklenildiğinden farklı görünmeyen SUV daha keskin çizgileriyle artık ilk jenerasyon otomobilin hantallığından uzak, ancak tasarım temelde bir önceki jenerasyona göre o kadar da farklı değil. İç mekanda yapılan değişiklikler, yeni Audi TT ve Volkswagen Passat’ta da karşımıza çıkan dijital gösterge paneli, Audi’nin yeni modellerinde yer alan ince ekran ve yine Passat B8’dekileri andıran hava üfleçleri ile daha belirgin.

Araçta yapılan en büyük değişiklikler ise karoserin altında yer alıyor. Artık Volkwagen Grubu’nun MLB Evo platformu üzerinde yer alan yeni jenerasyon Audi Q7 selefine göre 363 kg’ye kadar daha hafif olabiliyor. Opsiyonel olarak matrix LED farlarla sunulan otomobilin kaputunun altında ise sunulacak olan altı ve sekiz silindirli motorlar ile çok büyük bir değişiklik olması beklenmezken, bu motorların daha yüksek performans ce daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sağlamak amacıyla elden geçirilmiş olacağı söyleniyor. Audi Q7 ürün gamının zirvesinde yer alacak modelin ise RS5 TDI’da yer alan, 3-litre çift turbo V6 TDI dizel motorun elektrikli bir turboşarj ile desteklendiği sistem ile birlikte SQ7 adı ile anılması bekleniyor.

Audi’nin yeni jenerasyon Q7 ile birlikte 3-litre V6 motorun bir elektrikli motor ile eşlendiği e-tron versiyonunu da piyasaya süreceği söyleniyor. Bu versiyonun geleneksel motorlu Q7’lerin piyasaya sürülmesinden bir kaç ay sonra satışa çıkması bekleniyor. Alman üreticinin yeni Q7’yi çıplak gözlerin huzuruna Ocak ayında düzenlenecek olan Detroit Otomobil Fuarı’nda sunacağı tahmin ediliyor.

www.UlasimOnline.com

 

Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim