• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Mersin’den Frigo’ya büyük ilgi

Mersin’den Frigo’ya büyük ilgi
Tırsan’ın kullanıcıların görüşleri doğrultusunda yenilediği Frigo aracı, Mersin’de tanıtıldı.

Tırsan’ın geliştirerek yenilediği Frigo ürününün tanıtımı, Mersin’de gıda taşımacılığı yapan firmaların katılımıyla Cemalpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta gerçekleşti. Düşük ısı iletimi performansı ile hızlı soğutma ve geç ısı kaybını garantileyerek işletme maliyetini düşüren Tırsan Frigo, aynı zaman da 3 yıllık garanti süresiyle kullanıcılara güvence veriyor.

ırsan’ın kendi frigo üretimine 2011 yılından başladığını belirten Tırsan Ürün Yöneticisi Emre Öztürk, Türkiye genelindeki verilere bakıldığı zaman Tırsan’ın son 2 yılda da frigo ürün grubunda lider olduğunu vurgulayarak, pazar payındaki büyüklüğüne dikkat çekti.

LİDERLİĞİMİZİ AÇIK ARA HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Yeni ürünün ATP mevzuatının altında iki tane yönetmelikten bir tanesi olan FRC A rezilasyonlu araç grubuna girdiğini söyleyen Öztürk, “FRC ile –20 dereceye kadar soğuk zincir taşımacılığı yapabilirsiniz. Buradaki önemli faktörlerden bir tanesi de bir aracın izolasyon değeri, sunulan servisler, aynı şekilde araç donanımı, Türkiye’ye uygunluğudur. Bu tür farklı komponentler birleştiği zaman aracın seçim noktasını oluşturuyor. Aracımız da FRC Belgesi vardır. Aynı zaman da gıda taşımacılığına yönelik HACCP belgesi de sunuyoruz. Normalde piyasa da 2 yıl garanti sunulur. Ama biz ürünümüzün arkasında olduğumuzu göstermek için 2+1 yıl uzatılmış garanti sunuyoruz.

Şu an ki aracımız da bir önceki aracımıza göre bazı farklılıklar var.  Normalde Frigo müşterisi belirli bir grup kendi aracını alıp kendisi kullanıyor. Bundan dolayı da uzun yol yapıyorlar. Uzun yol yaparken de belirli ihtiyaçları var. Mesela su deposu. Su en basit temel ihtiyaç olarak görülebilir. Aracımızda 90 litre paslanmaz alüminyumda yapılmış su deposu var. Bununla birlikte bizim 500 litrelik mazot depomuz var. Yolda ikmal yapmaya gerek duyulmaz.  Sadece frigoya aittir. Frigomuzun önüne her çeşit ünite takılabilir. Bizim bu sene liderlik iddiamız var.  Zaten genel anlamda lideriz, frigo anlamında da lideriz, ama bu liderliği açık ara hale getirmek istiyoruz” diye konuştu.

TIRSAN FRİGO’NUN ÖZELLİKLERİ

Düşük nem alma ve ısı iletimi özelliğine sahip DIN EN 13165 normuna uygun Rijit Blok Poliüretan’ın kullanıldığı Tırsan Frigo’da presleme metodunun kullanıldığı sandviç paneller görev alıyor. İç ve dış katmanda yapışma mukavemeti güçlü, yüksek darbe direncine sahip ve yüksek parlaklıkta özel Gel-coat kaplamalı, kalınlıkları içte 2, dışta 3 mm olan GRP levhaların kullanıldığı Tırsan Frigo’nun taban paneli EN 283 normuna göre forklift yükü taşıyacak şekilde tasarlandı.

Kabinden sürüş yardımlı, yüke duyarlı otomatik dingil kaldırma sistemi de bulunuyor. İç yüzeye kaymayı önleyen zemin uygulaması var. Ayrıca elverişsiz yol şartları ve benzer durumlarda yükün Evaporatöre çarpmasını engelleyen Evaporatör koruyucu bulunuyor Tırsan Frigo’nun yan duvarları 62 mm kalınlık, 250 mm yüksekliğinde alüminyum koruma şeridi mevcut ve 120 mm yüksekliğinde palet darbelerini önlemek için yan koruma bariyeri özelliklerine sahip.

ECE 76/756 AB ve ADR yönetmeliklerine uygun 2 x 7+ 15 pinli sokete sahip, ledli yan pozisyon lambaları mevcut. 120 mm kalınlığında izole edilmiş üst düzey alüminyum yan koruma bariyeri mevcut. 74 mm kalınlığındaki ön panel soğutucu ünite montajı için takviyeli ve havalandırma kapağı ile merdiven yer alıyor. Ön panelde içeriden darbelere karşı evaparatör koruyucu yer alıyor. Tırsan Frigo’nun tabanı 124 mm kalınlığında. Yüksek mukavemetli QSTE 690 TM malzemeden üretilen şasili Tırsan Frigo, 65 mm deveboynu ölçüsüne sahip.

3×9 ton kapasiteli havalı süspansiyonlu BPW dingillerin görev aldığı Tırsan Frigo’da AB 71/320 yönetmeliğine uygun EBS 2S/2M antiblokaj sistemi içeren çift devreli elektro-pnomatik fren sistemi ve fren sistemine uygun RSS yalpa kontrol sistemi görev alıyor. Ayrıca TIRSAN şasi ve tüm kaynaklı komponentlerde kataforez (KTL) kapmala ile 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor.

Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim