• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Mazda 3 bir başka güzel

Yeni Mazda 3 bir başka güzel
Mazda'nın yeni nesil tasarım anlayışı kompakt sınıfta da en dikkat çekici modellerin Japon markaya ait olmasını sağlıyor. Mazda3'ün hatchback versiyonu tasarımıyla olduğu kadar sürüşüyle de iddialı.

Mazda'nın yeni nesil tasarım anlayışı kompakt sınıfta da en dikkat çekici modellerin Japon markaya ait olmasını sağlıyor. Mazda3'ün hatchback versiyonu tasarımıyla olduğu kadar sürüşüyle de iddialı.

Ülkemizde binek otomobil tercihi her ne kadar sedan karoserde ağırlığını gösterse de hatchback karoserin sportifliğinin yeri ayrı.

Sadece nasıl göründüğü değil, fonksiyonellik farkları da bu iki karoser arasında seçim yapmayı sağlıyor. Sedan'a göre 55 litre daha küçük bagaja sahip olan Mazda3 Hatchback, toplam uzunlukta 12 cm daha kısa. Bu da manevralarda önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle de dar alanlara park ederken Mazda3 Hatchback'in daha kısa olmasının avantajı hissediliyor.

Şimdilik tek motor sunan Mazda, dizel motor eksikliği hissetse de benzinli motor isteyenleri mutlu etmeyi başarıyor. 120 HP güç üreten 1,5 litrelik atmosferik emişli benzinli motor, devir yükseldikçe gücünü gösteriyor. Zayıf alt devirlere rağmen hızlanma isteği olan motorun esneklik verileri de makul.

Yakıt tüketimi konusunda da istenildiğinde ekonomik sonuçlar veren Mazda3 Hatchback, tıpkı Sedan'da olduğu gibi ortalama 6,5 lt/100 km'lik test tüketimi sağladı. Ani hızlanma istekleri ve yüksek hızlarda artan motor devriyle hem konforu bozan bir motor gürültüsü hem de yakıt tüketimi artıyor. Bu gibi durumlarda yol bilgisayarında 8 lt/100 km'leri aşan rakamlarla karşılaşılıyor.

6 ileri vitesli otomatik şanzıman akıcı ve sarsıntısız vites geçişleriyle konforu gözetiyor. Yerinde vites değişimleri sunan şanzıman, manuel olarak vites değiştirme ihtiyacı doğurmuyor. Ama siz yakıt ekonomisinden daha çok performanslı bir kullanım beklentisi içerisindeyseniz, manuel olarak da vites koluyla vitesleri değiştirebilirsiniz. Skyaktiv-G isimli motor ve otomatik şanzıman ikilisini genel olarak değerlendirdiğimizde hızlanma ve yakıt ekonomisi dengesinin çok başarılı bir şekilde kurulduğunu söyleyebiliriz.

Direksiyon ve süspansiyon sistemleri açısından kompakt sınıfın en başarılı örneklerinden biri olan Mazda3 Hatchback, konfor konusunda da yolcularını memnun ediyor.

Bu haber toplam 11192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim