• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Cenevre'de lükslerin şovu başladı

Cenevre'de lükslerin şovu başladı
Bu yıl 85'inci kez açılan Cenevre Otomobil Fuarı'nda ön plana süper lüks otomobillerle, pazara yeni giriş yapan SUV modelleri çıkıyor.

Avrupa 'nın üç büyük otomobil gösterisinden biri olan Cenevre Otomobil Fuarı bu yıl 3 Mart tarihinde başlayacak basın günleri ile 85. kez kapılarını açıyor. Bu sene fuarın en önemli yenilikleri özellikle süper sınıfta ve lüks otomobillerde yaşanıyor.

Her yıl düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, bu defa da onlarca modelin ilk gösterimine, dünya lansmanlarına ve Avrupa lansmanlarına ev sahipliği yapacak.
Fuarda 130 yeni modelin dünya tanıtımı gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte 63 modelin dünya prömiyeri ilk kez yine Cenevre’de gerçekleştirilecek.

Fuarın en önemli yanı, yılın başında düzenlenen bu gösteride bu yılın sonuna kadar yollara çıkacak, satın alınabilecek tüm otomobil seçeneklerinin boy gösterdiği bir platform olması.
700 bin ziyaretçi

Esas olarak iki kat üzerinde konumlanan fuarı bu yıl 700 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.
Avrupa’da son iki yıldır toparlanma belirtilerinin yaşanması ile birlikte, Çin pazarında yakalanın lüks markaların karlı satış rakamları bu yılın başından itibaren Avrupa’ya da taşınması bekleniyor.
Bu sebepten dolayı, çevreci modellerin yanında Bugatti, Rolls Royce, Mercedes gibi üreticilerin en lüks sınıftaki modelleri fuarın gözdesi konumunda.

Bununla birlikte bir dikkat çeken konu da birçok firmanın orta sınıftaki SUV’larını yeniden pazara sunmak için tanıtması oldu.

Hyundai Tucson, Mazda CX-3, Audi Q3, Honda HR-V fuarda dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Cenevre’de dün kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı için dünyanın farklı ülkelerinden 10 binin üzerinde medya mensubu akredite oldu.

Kaynak: Mehmet Ali Kantarcı-Radikal

Bu haber toplam 2368 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim