• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Maserati moda ile buluştu

Maserati moda ile buluştu
Cenevre'de Maserati standının en dikkat çekici üyesi, markanın ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenogildo Zegna ile birlikte sınırlı sayıda üreteceği Ghibli Ermenegildo Zegna Edition olarak öne çıkıyor.

2014’te 100’üncü yılını kutlayan Maserati yılı, Quattroporte ve Ghibli modellerinin güçlü satış performansı sayesinde, bir önceki yıla oranla, %137 büyüme ile kapattı. İtalyan efsanesi beğenilen modelleriyle 85. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil tutkunlarıyla buluşuyor.

2014 yılında küresel çapta elde ettiği rekor satış başarısının yanında, lüksü sportif çizgisiyle birleştiren Maserati, Avrupa ’nın en önemli otomotiv etkinliği olan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda yerini alıyor. Otomotiv sektöründe 100’üncü yılını geride bırakan Maserati fuarda, konsept modeli Ghibli Ermenegildo Zegna ile birlikte modelin en güçlü versiyonu Ghibli S Q4, Quattrporte GTS ve 100’üncü yıla özel sınırlı sayıda üretilen GranTurismo ve GranCabrio modelleriyle, kabin tasarımında lüksün boyutlarını en üst seviyeye taşıyan Ermenegildo Zegna imzalı iç tasarım paketini otomobilseverlerin beğenisine sunuyor.

LÜKSÜN YENİ TANIMI 

Cenevre’de Maserati standının en dikkat çekici üyesi, markanın ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenogildo Zegna ile birlikte sınırlı sayıda üreteceği Ghibli Ermenegildo Zegna Edition olarak öne çıkıyor. Markanın lüksle sportifliği birleştiren seçkin çizgisini en üst boyutlara taşıyan Ermenogildo Zegna iç tasarım paketi, ince İtalyan tasarım ve işçilik anlayışıyla en kaliteli malzemeleri bir araya getirerek, lükste beklentileri aşan benzersiz bir ürün ortaya koyuyor. Ghibli ile birlikte Quattroporte modelinde de sınırlı sayıda araçta kullanılacak Ermenogildo Zegna Edition tasarımı, üç özel gövde rengi seçeneğiyle müşterilerle buluşuyor.

Ghibli Ermenegildo Zegna versiyonunun yanı sıra, modelin en güçlü benzinli versiyonu dört çeker Ghibli S Q4 de Cenevre’de sahne alıyor. Tüm yol şartlarında benzersiz bir performans sağlayan Ghibli S Q4, 410 beygir Twin Turbo V6 motoru ve dinamik yapısı sayesinde, 284 km/s’lik maksimum hızı ve 4.8 saniyelik 0-100 km hızlanmasıyla safkan bir spor otomobil performansı ortaya koyuyor. Maserati Ghibli dizel versiyonu ise 275 HP V6 Turbo motoruyla konfor, performans ve yakıt tasarrufunu harmanlıyor. Maserati Ghibli modeli, her ikisi de arkadan çekiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip, 330 HP V6 Twin Turbo benzinli ve 410 HP motorlu S versiyonuyla tamamlanıyor.

Maserati’nin ürün gamındaki en güçlü modeli olan Quattroporte GTS de Cenevre’de yerini alıyor. Quattroporte GTS, 530 HP ve 710 Nm tork üreten V8 Twin-Turbo benzinli motoru sayesinde 307 km/s maksimum hıza ve 0'dan 100 kilometreye sadece 4.7 saniyelik hızlanma performansıyla, lüks sedan segmentindeki farkını ortaya koyuyor.

Arka tarafa eklenen GTS amblemiyle birlikte, güncellenen renk seçenekleri, gövde rengiyle uyumlu ön spoyler, yan eşikler ve arka tampon altı şeritleri, yeni Quattroporte’nin estetik görünümünü daha ileri bir boyuta taşıyor. Izgaranın ortasındaki üç başlı mızrak logosu, arka sütundaki ikonik “Saetta” logosuyla birlikte, tipik kırmızı şeritli yüksek performans versiyonlarının karakteristiğini tamamlıyor. Quattroporte GTS’nin jantlarında da bir dizi estetik değişiklikler göze çarpıyor. Aracın yüksek performansının göstergesi niteliğindeki jantlardaki ince çizgili delikler, yalnızca GTS versiyonunda mevcut olan kırmızı, parlak fren kaliperlerinin çok daha dikkat çekici görünmesini sağlıyor.

Fuarda gücün sembolü olan Quattroporte GTS modeline, 250 km/s maksimum hız ve 6.4 saniyelik 0-100 kilometre hızlanmasının yanında, uzun yolculuklarda tek depoyla 1.000 kilometreye kadar sürüş performansı sunan Quattroporte Dizel versiyonu eşlik ediyor. Quattroporte serisi, her ikisi de 410 HP Twin Turbo V6 motorla birlikte 8 ileri otomatik şanzımana sahip benzinli dört çeker S Q4 ve arkadan çekişli Quattroporte S versiyonuyla tamamlanıyor.

Maserati, 2014’te kutladığı 100. yılına saygı niteliğinde, markanın sportif ruhuna güçlü bir şekilde dikkat çekmek amacıyla, GranTurismo MC Stradale ve GranCabrio MC modellerinin “Centennial Special Edition” versiyonlarını Cenevre’de bir kez daha otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyor.

“Centennial Special Edition” modellerinde kullanılan özel üç katmanlı boya seçenekleri arasında, GranTurismo ve GranCabrio’nun MC versiyonlarının sportif yapısını vurgulayan Magma Kırmızısı ve Mürekkep Mavisi renkleri bulunuyor. Bu iki renk seçeneği, Maserati’nin kalkan şeklindeki logosunun modern bir yorumunu ve aynı zamanda, şirketin 1914 yılında kurulduğu yer olan Bologna şehrinin geleneksel renklerini ifade ediyor.

Maserati GranTurismo MC Stradale Centennial Special Edition, muhteşem bir performans ve 303 km/s maksimum hız sunan otomatik 6 ileri vitesli MC Race Shift şanzımanla bir araya getirilen ve ilk kez GranTurismo Sport üzerinde sunulan 454 HP gücündeki 4.7 litrelik V8 motora sahip bulunuyor. Araçta Brembo karbon fiber seramik fren diskleri ile aktif güvenlik en üst seviyeye çıkıyor. Yeni GranTurismo MC Stradale aynı zamanda, Maserati felsefesine uygun olarak, yakıt tüketimi ve emisyonları azaltma alanında bir önceki model üzerinde gerçekleştirilen geliştirilmiş özellikleri de üzerinde taşıyor.

İtalyan efsanesi Maserati, 2014 yılında Quattroporte ve Ghibli modellerinin güçlü satış performansı sayesinde, küresel çapta 36.500 adetlik satış rakamına ulaşarak bir önceki yıla oranla %137 büyüme başarısını gösterdi. Şirket bu satış performansıyla 2.8 milyar Euro’luk satış geliri ve 275 milyon Euro vergi öncesi kâr elde etti.

Bu haber toplam 10712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim