• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Subaru'dan çifte yenilik

Subaru'dan çifte yenilik
Subaru, dizel-otomatik Forester'ı ve yeni Outback modelini Türkiye pazarına sundu.

Subaru, SUV ve crossover gamına iki önemli yenilik ekledi. Yeni nesil Outback modelini pek çok yeni özellikle birlikte Türkiye pazarına sunan marka, ayrıca Forester modelinde yer verdiği dizel-otomatik seçenekle de bu sınıftaki konumunu güçlendirmek niyetinde.

Sürekli Simetrik Dört Çeker sistemine sahip olan Forester’ın artık CVT şanzımanla sunulan 2-litrelik turbodizel Boxer motoru 148 bg güç üretiyor. 0'dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede ulaşabilen dizel-otomatik Forester, 6.3 litrelik ortalama yakıt tüketimine sahip. Forester'ın teknik özellikler tablosunun yanı sıra donanım listesinde de bir yenilik mevcut: Metalik havalandırma ızgaraları, direksiyondaki kumandalar ve yeni klima kontrol düğmeleriyle birlikte otomobilin kabinine daha modern bir hava katan Starlink Bilgi Eğlence Sistemi sayesinde akıllı telefonlardaki uygulamalar, artık ön konsoldaki 7 inçlik dokunmatik ekrana taşınabiliyor.

Premium ve Sport olmak üzere iki farklı donanımla sunulan dizel-otomatik Forester’ın başlangıç fiyatı (Mart 2015) 136.322 TL’den başlarken, sportif ön tampon, Harman/Kardon müzik sistemi ve 18 inçlik alüminyum alaşım jant gibi farklılıkları bulunan Sport versiyonundaki fiyat etiketiyse 144.402 TL’ye çıkıyor.

TAMAMEN YENİ OUTBACK VE EYESIGHT TEKNOLOJİSİ

Subaru’nun bir diğer yeniliği olan Outback ise 158.544 TL’lik bir baz fiyat etiketi taşıyor. Tamamen yenilenen crossover, tıpkı Forester gibi 2-litrelik dizel motora ve Lineartronic CVT şanzımana sahip. 150 beygir gücündeki turbodizel boxer motor Outback’e tatminkar bir performans sağlıyor ve neredeyse 1.7 ton ağırlığında olan Outback’in, fabrika verilerine göre 9.9 saniyelik 0-100 km/s süresi ve 6.0 lt/100 km’lik bir ortalama tüketim verisi sunmasını sağlıyor.

Uzunluğu 25 mm, genişliği ise 20 mm artan yeni Outback'in tasarımıysa selefinden daha şık ve güçlü. Station wagon otomobillerin kullanışlılığını bu sefer daha iyi bir SUV karakteriyle harmanlayan araç, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi’nin yanı sıra, Forester modelinden bildiğimiz X-Mode özelliğini de beraberinde getiriyor. Zorlu zeminlerde inatçı bir çekiş karakteri ortaya koyan ve Yokuş İniş Kontrolü özelliği de sunan X-Mode sayesinde gevşek zeminlerde daha iyi bir çekiş elde edilirken, dik rampalardan da hiçbir gaz ve fren müdahalesine gerek olmadan güvenle inilebiliyor. Arazinin yanı sıra aracın asfalt üzerindeki sürüş kalitesinin de geliştirilmesi içinse, yürüyen aksamda ve şaside bazı iyileştirmeler yapılmış.

Yeni süspansiyon ayarları, azaltılan ağırlık merkezi ve çeviklik için dişli oranı 16.5:1’den 14.0:1’e düşürülen direksiyon sistemi sayesinde daha dinamik bir sürüş karakteri elde edilmiş. Tüm bunlara ek olarak, motorda daha az sürtünmeye sahip parçaların kullanıldığı ve içerideki rüzgar sesinin yüzde 6 oranında azaltıldığı, bunların sonucunda da yüzde 15 daha sessiz bir sürüş elde edildiği açıklanıyor ki, bu da sürüş konforunun arttığı anlamına geliyor.

Öne alınan A-sütunlarının da etkisiyle artan kabin genişliği, iyileştirilen malzeme kalitesi, ön konsoldaki dokunmatik ekran, ortasında küçük bir LCD bulunan yeni göstergeler, elektrikli bagaj kapağı, elektrikli park freni ve geniş sunroof ise otomobildeki diğer yenilikler arasında.

Outback aynı zamanda önemli bir güvenlik teknolojisine de sahip. EyeSight olarak adlandırılan bu teknoloji, araçlar, yayalar ve bisikletliler gibi hareketli ya da sabit nesneleri algılamak için stereo kamera teknolojisini kullanarak, “Çarpışma Öncesi Fren Kontrolü” ve “Adaptif Hız Sabitleme” gibi fonksiyonlar getiriyor. 50 km/s hıza kadar aktif olan “Çarpışma Öncesi Fren Kontrolü” fonksiyonu, herhangi bir çarpışma riski oluştuğunda sürücüyü önce sesli ve ışıklı olarak uyarıyor, ardından ise eğer sürücü tepki vermemiş ise otomatik fren gerçekleştirerek otomobili durduruyor. Outback, güvenlik adına Subaru için önemli bir yenilik olan Eyesight teknolojisi ve diğer yeni donanımlarıyla iddialı bir paket sunuyor.

 

Bu haber toplam 10651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim