• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Antalya Havalimanı'nda elektrikli araç dönemi

Antalya Havalimanı'nda elektrikli araç dönemi
ICF Airports Antalya Havalimanı apronda elektrikli araç kullanmaya başladı.

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyisi” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, çevreci uygulamalarıyla öncü olmaya devam ediyor.

2009 yılından beri Avrupa Havaalanları Birliği projesi kapsamında karbon emisyonunu azaltma çalışmalarını sürdüren ICF Airports Antalya Havalimanı, Ocak ayı itibariyle apronda üstün yakıt ekonomisi sunan hibrid teknolojisinin temsilcilerinden Toyota Yaris Hybrid aracını kullanmaya başladı.

Apronda var olan hız sınırlamaları göz önüne alındığında, 40 km hıza kadar sadece elektrik motorunu kullanarak hareket edebilen Toyota Yaris Hybrid sıfır karbon salınımı ile ICF Airport’un çevreci anlayışını tamamlıyor. Sınıfındaki diğer araçlarla karşılaştırıldığında en düşük emisyon değeri ile çevreciliğini kanıtlayan hibrid teknolojisi araçların ileriki dönemde havalimanı filosunda bulunan tüm araçların yerine geçmesi hedefleniyor.

Fraport IC İçtaş Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel konuya ilişkin “ICF Airports olarak ülkemizde çevrecilik bayrağını taşıyan öncü firmalardan biriyiz. Türkiye’de Avrupa Havaalanları Birliği’nin belirlediği karbon emisyonu azaltma projesinin 3. Seviyesine ulaşan ilk havalimanı olmuştuk, son 3 senedir bu başarımızı gururla yeniliyoruz. Çevrecilik söz konusu olduğunda Avrupa’nın sayılı havalimanları arasındayız. Ocak ayı itibariyle apronda kullanmaya başladığımız hibrid aracımız da çevreci anlayışımızın bir uzantısıdır. Hibrid araçların kullanımını önümüzdeki yıllarda da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim