• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Peugeot çevreci ödülü aldı

Peugeot çevreci ödülü aldı
Peugeot 308, BlueHDi Teknolojisi ile"Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne Layık Görüldü

Peugeot Türkiye , sürdürülebilirlik alanında markalaşmış, üst düzey devlet yetkililerinin, akademisyenlerin, özel sektörden firmaların katkılarıyla düzenlenen II. Karbon Zirvesi kapsamında ortak bir amaç etrafında buluştu. Sınıf lideri çevreci BlueHDi motor teknolojisi ile 92g/km karbondioksit emisyon değerlerine ulaşan Yeni Peugeot 308 "Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen II. İstanbul Karbon Zirvesi’nin destekçilerinden Peugeot Türkiye, BlueHDi teknolojisi ile sınıfının en çevreci otomobilini tüketicilerin beğenisine sundu.

Geliştirdiği teknolojilerde ve ürettiği araçlarda çevre duyarlılığındaki hassasiyetini net bir şekilde ortaya koyan Peugeot, 308 dizel tam otomatik modelinde sınıfının en çevreci teknolojisi olan BlueHDi motoru ile 92g/km karbondioksit emisyon değerlerine ulaştı.
Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, çevre bilinci ve duyarlılığı yüksek kurum ve kuruluşların daha çevreci bir gelecek adına aynı çatı altında buluştuğu II. Karbon Zirvesi’nde mükemmellik değerlerini katılımcılarla paylaştı.

Sınıfının en etkin ‘kirlilik önleme’ teknolojilerine sahip araçlarını üretirken sürüş keyfi, üst düzey performans ve düşük yakıt tüketimi gibi değerlerden taviz vermediklerinin de altını çizen Mehmet Akın, şöyle devam etti:

“Yeni Peugeot 308 BlueHDi modeli ile segmentinde en düşük karbon salınımına ve şehir dışında 3,3lt/100km ile yine sınıfının en düşük yakıt tüketimine ulaşarak sınıfının standartlarını yeniden belirledik. Yeni Peugeot 308 BlueHDi, kendi silindir hacmi ve aktarım grubunda sınıfının lideri unvanını kazandı. Segmentinde ilk kez sunulan SCR (Selective Catalytic Reduction - Seçimli katalitik indirgeme) ile BlueHDi motorlar azot oksit (NOx) gazlarının da %90’a kadar azaltılmasını sağlamakta. Peugeot böylece hem çevreci, hem ekonomik, hem de yüksek performanslı araçlar üretilebileceğini de kanıtladı.”

Bu haber toplam 2409 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim