• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Rexton W ile konforlu yolculuk

Rexton W ile konforlu yolculuk
Güney Koreli SsangYong'un SUV'u Rexton W 7 kişilik geniş iç hacmi, sessizliği ve performansı ile dikkat çekiyor.

En son 2000’li yılların başında Dubai’de test ettiğim ağırlıklı Mercedes-Benz altyapılı Ssannyong Rexton  SUV sınıfının üst kategori araçlarından biri izlenimini vermişti. Güney Koreli marka 4x4 sınıfında iddialı olduğunu daha o tarihlerde ispatlamıştı. Bu uzun sürenin ardından geçtiğimiz günlerde 2015 model yeni  Ssangyong Rexton W test aracını ülkemizde test etme şansına sahip oldum. Araç, Alman etkisinden çıkıp biraz daha G.Korelileşmiş.Ancak sağlamlığından ödün vermemiş.  

Geniş ve sessiz  

SUV ve MPV sınıfında 7 kişilik geniş iç hacimli  155 hp ve 360 nm tork güç üreten  otomatik şanzımanlı Rexton W  dev cüssesi ve dizel moturuna rağmen oldukça sessiz bir araç.  Aracın hem 4x4 hem de arkadan çekişli 4x2 versiyonu bulunuyor.  4x4 versiyonu isterseniz “ part time” özelliği ile tek bir düğme ile iki çekere de getirebiliyorsunuz.

Güvenli bir SUV

2015 model Rexton W’da bazı yenilikler göze çarparken tasarımı genel olarak aynı kalan modelin SUV DNA’sına sportif bir bakış açısı kattığı görülüyor. Spor kesim direksiyonu, metal alaşım kapı emniyet düğmesi, yenilenen ön led lambaları, yenilenen elmas kesim jantı ve yeni ‘W’ amblemi ile SUV’nin dinamik, sportif ve agresif yönünü temsil ederken, arka 1. Sıra koltuk ısıtma opsiyonu ve yeni orta konsol bölmesi yapısı ile de konforunu  üst seviyeye taşıyor. Ssangyong’un en önem verdiği unsurlardan  güvenlik konusunda ise TPMS (lastik basınç göstergesi) ile mevcut sistem tamamlanıyor. 5 ileri Mercedes Benz teknolojisi ile üretilmiş tiptronik vites akışkan bir sürüş sağlıyor. Araçtaki USB ve Aux girişleri daha modern  bir eğlence/iletişim imkanı sunmakta.

Makul  fiyat

Sürüşü oldukça rahat olan ve lüks rakiplerine göre hesaplı bir fiyata sahip Rexton W güvenli ve sağlam bir SUV satın almak isteyenler için ideal. 2 litrelik lüks rakiplerine göre makul fiyata sahip aracın 2 çekeri 120 bin TL 4 çekeri ise 139.4 bin TL’den başlıyor. En donanımlı modeli ise yaklaşık 150 bin TL’yi buluyor.

Bu haber toplam 10282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim