• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ford Otosan’da üretim saat 16.00 da başladı

Ford Otosan’da üretim saat 16.00 da başladı
Bursa'da bulunan Coşkunöz fabrikasında işçilerin yeniden iş başı yapmalarından sonra Ford Otosan'da da üretime yeniden başlama kararı alındı. Ford Otosan'da bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden üretime başlanacağı duyuruldu.

Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Coşkunöz Metal'de üretimin başlaması ve yedek parça ikmalinin yeniden yapılması sonucu, Ford Otasan'ın bugün saat 16.00'dan itibaren üretime başlayacağını duyurdu.

Yücel Yücel açıklamasında, "Bugün saat 16.00'dan itibaren 16.00-24.00 vardiyası ile yeniden üretime başlanacak. Ford Otosan işçisinin fabrikaları ve işine sahip çıkacaklarından kuşkumuz yok" dedi.

TÜRKİYE AÇISINDAN BİR TEHDİT'

'Öte yandan Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler ise Oyak Renault işçilerinin eylemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean Christophe Kugler, OYAK Renault'nun Bursa fabrikasındaki işçilerin iş bırakma eyleminin Türkiye açısından bir tehdit olduğunu belirterek, "Bu konu, tedarikçi tabanımıza güvenerek ilerleyebilmemiz açısından bir problem teşkil ediyor. Böyle bir durum ederse, uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz" dedi.

'SADECE RENAULT'UN MESELESİ DEĞİL'

Kugler, İstanbul Autoshow 2015'te, OYAK Renault'nun Bursa fabrikasındaki işçilerin iş bırakma eylemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bunun sadece Renault'nun meselesi olmadığını ifade eden Kugler, Türkiye'ye bir tehdit olması açısından bu konunun önemli olduğunu dile getirdi. Bir ülkeye yatırım için olmazsa olmazların istikrar, sosyal barış ve yüksek potansiyel olduğuna işaret eden Kugler, şunları söyledi: "Biz Türkiye'ye çok fazla yatırımla ve taahhütle bağlanmış durumdayız ve hep uzun süreli bir operasyon düşünüyoruz. Ama bu mesele sadece Bursa tesisi için değil Türkiye için bir risk aslında. Türkiye'deki tedarikçiler, yurt dışına tedarik edemezse burada bir risk ortaya çıkar.

Bu konu, tedarikçi tabanımıza güvenerek ilerleyebilmemiz açısından bir problem teşkil ediyor. Böyle bir durum devam ederse, uzun vadeli yatırım planlarımızı gözden geçirebiliriz. Çünkü bu bir tehdit; istikrar ortamını ve sosyal barışı değiştiren bir durum."

TOFAŞ: ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Yılda 400 bin araç kapasitesi ve 6 bin 500 çalışanıyla Tofaş olarak Türkiye otomotiv sektörünün en önemli oyuncularından biriyiz. Yarattığımız katkıyla Türkiye, Avrupa'nın büyük otomotiv üreticilerden biri haline geldi" - "(İş bırakma) Türk otomotiv sanayinde üretimin durmasından üzüntü duyuyoruz. Tofaş olarak çalışanlarımızın sağduyusuna güveniyor ve onları işlerinin başında olmaya çağırıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim