• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Auto Show'un enleri

Auto Show'un enleri
Uluslararası İstanbul Autoshow fuarı, önceki gün basın ve VIP açılışının ardından dün de kapılarını otomobilseverlere açtı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen fuar, 31 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’ndeki fuarda, 2’si dünya prömiyeri olmak üzere yaklaşık yeni 60 model ilk kez İstanbul’da tanıtılıyor. ‘Harikalar Diyarı’ sloganıyla start alan fuarın, en hızlı, en pahalı, en dikkat çeken modellerini sizin için araştırdık.

EN HIZLI


  
İstanbul Autoshow’da sergilenen Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster daha önce görülmemiş bir performans sunuyor. Araç 0-100 km/s hızlanmasını yalnızca 3.0 saniyede tamamlıyor ve 350 km/s maksimum hıza erişebiliyor. Bu rakamlar 700 HP gücündeki 6.5 litrelik V12 motor, yedi ileri vitesli ISR şanzıman ve itici milli süspansiyon ile bir araya geldiğinde Aventador Roadster’ı rakipsiz ve benzersiz bir süper spor otomobil yapıyor.  Lamborghini’nin efsane modeli Gallardo’nun yerini alan Huracan da, İstanbul Autoshow’da hız tutkunlarıyla buluşuyor. Huracan sürüşü kolaylaştıran yol davranışlarının yanı sıra olağanüstü performansı hem lüks hem de sportif bir görünümle birleştiriyor.

EN PAHALI

 

 

Aston Martin’in Türkiye distribütörlüğünü alıp D&D Motor’u kuran Yeniköy Motors, Autoshow’un en pahalı iki modelini sergiledi. Fiyatı 2.3 milyon Euro olan ve sınırlı sayıda üretimi gerçekleştirilecek ‘Lagonda Taraf’ ile fiyatı 1.1 milyon Euro olan ve yalnızca 100 adet üretilen Vantage GT12, Türkiye’de ilk kez görücüye çıktı. Aston Martin Tasarım Direktörü Marek Reichman,“Bugün İstanbul’da, satışları çoktan tükenen ve uzun bir alıcı bekleme listesine sahip olan, pistlere odaklanan Vantage GT12 özel versiyonunun ve süper büyük araç modeli, “en hızlı araçların en iyisi” unvanını hak ettiğini düşündüğümüz yeni ve özel Lagonda Taraf’ın en yeni, en etkileyici tasarım çizgilerini gururla sunuyoruz” dedi.

EN TEKNOLOJİK 


 
Toyota’nın otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow’da sergilenen en teknolojik model. Mirai, otomobillerden beklenen konforu ve sürüş keyfini sunarken, çevreye sadece su buharı salıyor. Dikkat çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorun sessiz ama güçlü hızlanma performansı da, Mirai’nin göz doldurucu özellikleri arasında yer alıyor. 
 
EN SESLİ

Sadece 100 adet üretilen ve Haziran ayında satışa sunulacak ‘Juke Rhythm’ özel serisinin Autoshow için hazırlanan Juke Rhythm Plus versiyonu, 4900 Watt’lık gücü ile şehre heyecan taşıyacak. Nissan, Juke modelini sıradışı bir müzik sistemi ile donattı. Nissan tarafından Türkiye’de konusunda uzman bir ekibe tasarımı yaptırılan Juke Rhythm Plus, çıkardığı sesin yüksekliği ve kalitesiyle dinleyenleri şaşırtıyor. Dış ve iç kabini için iki ayrı ses sistemiyle donatılan Rhythm Plus, biri iç ses sistemi, beş tanesi de dış ses sistemi beslemek üzere toplam 6 amplifikatör bulunduruyor. İçeride 360 Watt, dışarıda 4,900 Watt olmak üzere aracın 5260 Watt’lık bir gücü bulunuyor.

EN SUPERB

Skoda, tamamen yenilenen üçüncü jenerasyon Superb modelini Türkiye’de ilk İstanbul Autoshow’da tanıttı. Ağustos ayında Türkiye’de yollara çıkacak Yeni Superb, hem tasarımıyla hem de sahip olduğu özellikleriyle fuarın en dikkat çeken modellerinin başında geldi. Superb, markanın değişen yüzünün en önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Skoda mühendislerinin büyük titizlikle geliştirdiği yeni Superb, mükemmel tasarımı, ince detayları, rakipsiz iç mekan genişliği ve teknolojik donanımlarıyla sınıfında yeni bir çığır açmaya ve daha üst basamakları tırmanmaya hazırlanıyor. 

EN KLASİK

Fransız tarzı lüks anlayışının simgeleyen premium otomobil markası DS, İstanbul Autoshow Fuarı’nda kendi standında otomobilseverlerle buluştu.  Fuarın sürpriz modeli ise 68 model bir nostaljik “DS 21 Pallas“. Markanın ilk DS logolu ürünü olan ve amiral gemisi olarak nitelendirilen DS 5 de yenilenen yüzü ile fuarda boy gösteriyor. Tasarımıyla eski DS modellerini anımsatan yeni DS 5, “DS Wings” adı verilen çarpıcı ön ızgaraya sahip. Güçlü motoru ve “High Tech” teknolojileri ile yeni baştan yaratılan DS5, DS modellerinin en lüksü olarak tanımlanıyor. Yeni BLUEHDi motora sahip EAT6 şanzımanlı sportif DS4 öne çıkan modeller arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 2448 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim