• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İpragaz'dan itfaiyeye katkı

İpragaz'dan itfaiyeye katkı
İ.Ü. Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası İpragaz'ın katkılarıyla hizmete açıldı.

İpragaz, uzman kuruluş olarak sertifika düzeyinde sürdürdüğü eğitim misyonunu, akademik seviyeye kalıcı olarak da taşıdı. İpragaz’ın teknik altyapısı ve montajını üstlendiği İstanbul Üniversitesi Yangın Eğitim ve Tatbikat Sahası, Avcılar Kampüsü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

1961 yılında kurduğu ilk dolum tesisi ile LPG’nin, o döneme kadar rafineri bacasında yakılarak salınan bir atıkken bugünün dev sektörüne dönüşümünün önünü açan İpragaz, eğitim alanında da öncülük misyonuna devam ediyor. 54 yıllık köklü geçmişi ve bilgi birikimi ile birçok ilke imza atarak sektörünün gelişimine öncülük eden bugünün dev enerji markası İpragaz, TSK mensuplarından STK’lara, kamu yetkililerinden öğrencilere, itfaiye teşkilatlarından ev hanımlarına, afetzedelere kadar on binlerce kişiye verdiği eğitimle bu alanda da önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

On binlerce kişiyi eğiterek, sertifikalandırdı

LPG’nin uzman markası İpragaz, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Kocaeli Yarımca’daki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra İstanbul Hadımköy ve İzmir Aliağa tesislerindeki “Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahaları” ile sertifika seviyesinde eğitimler veriyor. İpragaz, çeşitli üniversitelerle uzun yıllara dayanan işbirliği ile bu alanda akademik eğitime de önemli katkılarda bulunuyor. Bu kapsamda İpragaz, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine de 10 yıl boyunca Hadımköy’deki Yangın Eğitimi ve Tatbikat Sahası’nda düzenli eğitimler veriyordu.

İlk akademik uygulamalı yangın eğitim alanı

Türkiye enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz, İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde önemli bir katkıda daha bulunarak, bilgi birikimi ve uzmanlığını akademik eğitime kalıcı olarak da yansıttı. İpragaz’ın teknik altyapısı ve montajını üstlendiği, İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı için yaptırılan Şehit İtfaiyeci Celil Dağ & İbrahim Koray Uygulamalı Yangın Eğitim Alanı, Avcılar Kampüsü’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim