• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Devrim niteliğindeki uçan araba yere çakıldı

Devrim niteliğindeki uçan araba yere çakıldı
Ulaşımda devrim yaratabilecek uçan arabalar üstüne çalışan Stefan Klein'a bağladığımız umut büyüktü. Mucidi olduğu AeroMobil'in test sürüşünde yaşananlarsa hayallerimizi bir süre daha ertelememiz gerektiğine işaret ediyor.

Elbette uçan bir araba üretmek, hatta bir gün gökyüzünün uçan arabalarla dolduğunu hayal etmek bile kolay bir iş değil; ancak “Wright Kardeşler”den 21. yüzyıla çok şey değişti.

Fobito'nun haberine göre geçtiğimiz cuma günü mucidi olduğu Aeromobil 3.0 ile Slovakya’da test uçuşuna çıkan ve bizzat direksiyonun arkasında bulunan Stefan Klein, aracın kontrolden çıkması ile felaket niteliğinde bir kaza atlattı.

 

54 yaşındaki girişimci Stefan Klein, kendi geliştirdiği ve her prototipte projesini daha ileri götürdüğü Aeromobil 3.0 ile geçtiğimiz Cuma günü Slovakya’da test uçuşu sırasında geçirdiği kazayı 300 metrede paraşüt ile atlayarak hafif yaralanmalarla atlatırken aracın bir sonraki adımı için yeniden çizim tahtasının ve modellerin başına geçti.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında gerçekleşen Maverick adlı uçan arabanın geçirdiği kazadan sonra geliştirilern Aeromobil 3.0 için açıklamada bulunan şirket yetkilileri, “elde edilen veriler ve test uçuşunun deneyimi direkt olarak analiz edilecek ve sonuçlar Ar-Ge çalışmalarını şekillendirecek, bu doğrultuda da prototip ve testlerimiz de sürecek” açıklamasını yaparken kişisel otomobilin yeni yüzü olmaya aday Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde katıldığı Neil DeGrasse Tyson’un StarTalk isimli programında “eğer uçan arabalar gerçek olacaksa o zaman bu arabaların gökyüzünden insanların kafasına düştüğü yeni bir boyutu da hesaplamak zorundayız, özellikle de hava koşullarına bağlı olarak düşme ihtimalleri yüksek iken. Ayrıca bir uçan araca sahip olacaksanız bu aracın otopilot sistemi de olmak zorunda, yoksa uçan arabaları unutun” şeklinde açıklama yaptı.

 

Şu an için bireysel kullanıma en uygun araç olarak görülen Aeromobil bir sonraki versiyonunda otopilot sistemi bulunduracak mı bilmesek de Stefan Klein’in bir kez daha yeni bir Aeromobil modeli ile havalanacağından eminiz.

Bu haber toplam 9462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim