• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Gözay: "Taksicilik artık daha bilinçli"

Gözay: "Taksicilik artık daha bilinçli"
KKTC'de yeni yasaya göre, ülkede çalışma izni ile ikamet edenlerin 1 Temmuz’dan itibaren taksi şoförlüğü yapamayacak olmasını değerlendiren Kemal Gözay, alınan kararı doğru bulduğunu belirtti.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un yeni yasaya göre, ülkede çalışma izni ile ikamet edenlerin 1 Temmuz’dan itibaren taksi şoförlüğü yapamayacakları yönündeki açıklamasını değerlendiren Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay, alınan kararı doğru bulduğunu belirtti.

Gözay, şoförlük yapacak olan kişinin kesintisiz 6 mührü ve 5 yıl tazelenmiş KKTC ehliyeti olması durumunda alacağı beyaz kimlik ile olacağını açıkladı. Gözay, ülkeye her giriş yapanın taksi şoförü olmaması gerektiğini söyleyerek, karakteri ve sicili iyi olan kişilerin müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.

Gözay, “Sürücü belgesi alacaklar”Yapılacak başvuruyla sürücü belgesi alacak olan kişinin taksi şoförü olacağını anlatan Gözay, şunları söyledi: “Artık ülkeye her gelen taksi şoförü olamayacak. Kimin ne sürdüğü belli değil. Kesintisiz 6 mührü ve 5 yıl tazelenmiş KKTC ehliyeti ile beyaz kimlik alacaklar artık şoförlük yapacak. Güney Kıbrıs’ta da uygulama bu şekildedir. Mağdur olma durumu söz konusu değildir. Taksiler sonuçta bu kişilerin kendi malları değildir. Başka iş bulacaklar ya da 5 yılı doldurmayı bekleyecekler” dedi.

Taksiciler Birliği Başkanı Gözay, yaklaşık 50 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu ifade ederek, izin kurulunda da yer aldığını söyledi.

“Amacımız taksicilik mesleğinin bilinçli yapılması”

Gözay, taksicilik mesleğinin artık daha bilinçli yapılacağını belirterek, “Bakanlık doğru bir karar aldı. Bizim de bilgi birikimimizden yararlanıldı. Müsteri artık anlayacak ki gideceği yere gerçekten bir taksi şoförüyle gidiyor” dedi. Gözay, dün sabah İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, yasanın önümüzdeki günlerde ayrıntılarının açıklanacağını kaydetti. Gözay, geçen yasanın üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalışılmakta olduğunu, hemen alınan bir karar olmadığını söyledi.

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim