• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mercedes-Benz A-serisinde önemli yenilikler

Mercedes-Benz A-serisinde önemli yenilikler
Mercedes-Benz, A-serisini kullanıcı talepleri doğrultusunda makyajladı.

Mercedes-Benz’in kompakt model gamının hatchback üyesi, teknolojik yeniliklerin ön planda olduğu bir makyaj operasyonu geçirdi. Performanslı A 45 AMG versiyonunda standart olarak sunulan yeni LED farlara, tampona entegre egzoz çıkışlarına, yeni stop grubuna, daha sportif bir ön ızgaraya ve yeni renk seçeneklerine kavuşan A-serisi, teknolojik yenilikleri, artırılan kişiselleştirme olanakları ve yürüyen aksamındaki geliştirmelerle de artık daha iddialı bir otomobil.

A-Serisi’nin ön konsolunda yer alan bilgi ekranı da, kullanıcıların talepleri doğrultusunda diagonal olarak 20,3 cm’ye genişletilmiş. Yenilenen A-Serisi, ileri düzey akıllı telefon entegrasyonuna sahip ilk Mercedes-Benz modeli olma özelliğine sahip. iPhone® kullanıcıları için Apple® CarPlay®, diğer kullanıcılar içinse MirrorLink® ismiyle sunulacak bilgi-eğlence sistemleri sayesinde arama, navigasyon, müzik dinleme, SMS, e-posta alma/gönderme ve Siri üzerinden sesli kontrol gibi özellikler 2016 yılının ilk aylarından itibaren A-serisi kullanıcılarının faydalanabileceği özellikler olacak. Bu entegrasyon sistemleri, sürüşü engellemeyecek akıllı cep telefonu uygulamalarına ait bilgilerin araç iç ekranında görünmesini sağlayacak.

A-serisinde artık DYNAMIC SELECT sürüş karakter seçimine de yer veriliyor. Bu sayede ECO, COMFORT, SPORT ve kendinize uygun ayarı yapabileceğiniz INDIVIDUAL seçeneklerinden birini tercih ederek otomobilin karakterini değiştirebiliyorsunuz.

Otomobilin yardımcı sistemleri de geliştirilmiş. En yeni radar, kamera ve sensör teknolojilerini kullanan sistemler arasında; konsantrasyon kaybı yardımcısı (Attention Assist), takip edilen araç ile aradaki mesafeyi koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan Distronic Plus ve otonom fren özelliğiyle geliştirilerek arkadan çarpma risklerini azaltan çarpışma önleme yardımcısı (Collision Prevention Assist Plus) bulunuyor. Her performans gereksinimine uygun olarak benzinli ve dizel motor seçenekleriyle, Ekim ayından itibaren Türkiye pazarına sunulacak olan A-Serisi, 7G-DCT çift kavramalı şanzımana ve “Kalkış Yardımı” özelliği gibi teknolojilere de sahip. 

Haber: Bahadır Bektaş

 

Bu haber toplam 5369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim