• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Sarı Bisiklet, Mobil Tamir Aracı sayesinde tekrar yollarda

Sarı Bisiklet, Mobil Tamir Aracı sayesinde tekrar yollarda
Hareketli yaşamı teşvik etmek adına ETİ ve Aktif Yaşam Derneği’nin hayata geçirdiği Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında oluşturduğu Mobil Tamir Aracı uygulaması İstanbul’da.

Geçtiğimiz yıl ETİ’nin Aktif Yaşam Derneği işbirliği ile hayata geçirdiği Sarı Bisiklet Projesi, 2015 yılında İstanbul’da devam ediyor.

Sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından biri olan “hareketlilik” kavramını bisiklet aracılığı ile toplumun her kesimine yaymayı amaçlayan ETİ ve Aktif Yaşam Derneği, 2015 yılında Sarı Bisiklet Projesi kapsamında İstanbul’da kadınların öncülüğünde bisiklet kullanımını teşvik ediyor.

Mobil Tamir Aracı Bağlarbaşı Mahallesi ve Maltepe Sahili’nde olacak

Sarı Bisiklet Projesi’nin İstanbul’daki yolculuğunun en önemli hizmetlerinden biri de Sarı Bisiklet Mobil Tamir Aracı olacak. Daha önce Eskişehir mahallelerini dolaşarak birçok bisikleti yeniden sokaklarla buluşturan Mobil Tamir Aracı şimdi de İstanbul’da atıl durumda olan bisikletlerin yola çıkmasını sağlayacak.

3 Temmuz Cuma günü (bugün) Bağlarbaşı mahallesinde olacak olan Mobil Tamir Aracı, 4 – 5 Temmuz tarihlerinde ise Maltepe Sahili’nde bisikletlere hayat vermeye devam edecek. Mobil Tamir Aracı, bisiklet bakım ve onarımı için gerekli malzemeler ve bisiklet tamir ekibi ile birlikte İstanbul’daki belirli lokasyonlarda bisiklet severler ile buluşacak. Mobil Tamir Aracı, fren, direksiyon ve akort ayarlarının yanı sıra, yağ değişimi, zincir takma – sökme ve lastik tamiri gibi hizmetleri ücretsiz olarak sunacak.

3 yılda 10 bin bisiklet yeniden yollarda olacak

Birçok insanın evinde lastiği söndüğü, fren ayarı bozulduğu veya zinciri yağlanmadığı için atıl durumda tamirciye götürülmeyi bekleyen bisiklet, Mobil Tamir Aracı ile yeniden özgürlüğüne kavuşabilecek. Mobil Tamir Aracı, bu hizmeti ile aynı zamanda bisiklet kullanımı ile ilgili farkındalığı da artıracak.

Geçen yıl Eskişehir’de yoğun bir ilgi gören uygulama İstanbul’da dikkatleri üzerine çekerek daha fazla insanın bisiklet kullanmasını teşvik edecek. ETİ ve Aktif Yaşam Derneği, Sarı Bisiklet Mobil Tamir Aracı ile 3 yılsonunda yaklaşık 10 bin bisikleti yeniden kullanıma kazandırmayı hedefliyor.

mobil_tamir_araci_2.jpg

mobil_tamir_araci_3.jpgmobil_tamir_araci_1.jpg

Bu haber toplam 2292 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim