• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Goodyear ve LSE, güçlerini yol güvenliği araştırması için birleştirdi

Goodyear ve LSE, güçlerini yol güvenliği araştırması için birleştirdi
Goodyear ve London School of Economics & Political Science (LSE) tüm Avrupa’daki sürücülerin davranışlarını ve yolda birbirlerini nasıl etkilediklerini araştırmayı hedefleyen inovatif yol güvenliği projesinde işbirliği yapacaklar.

Goodyear’ın desteğiyle London School of Economics (LSE) Danışmanlık tarafından yönetilen proje, Avrupa’daki yol güvenliğine katkıda bulunmak üzere tasarlandı.

LSE Proje Yöneticisi Dr. Chris Tennant konuyla işgili düşüncelerini şöyle açıkladı:  “Mevcut yol güvenliği araştırmaları genel olarak sürücülerin araçlarını nasıl bir fiziksel ortamda kullandıkları üzerine yoğunlaşıyor.

Goodyear’ın desteğiyle yürütülecek yeni projemizle, sürücülerin diğer sürücülerle ilişkilerini, diğer sürücülere karşı davranışlarını ve bunun riskli sürüş üzerindeki etkilerini analiz edeceğiz. LSE Sosyal Psikoloji Bölümü’ndeki araştırma ekibimiz, sosyal psikoloji alanındaki en yeni araştırma tekniklerini yol güvenliğine daha önce üzerinde durulmamış bir açıdan bakmak için kullanacaklarından dolayı çok heyecanlılar.”
 
Goodyear Tüketici Lastikleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdür Yardımcısı Olivier Rousseau ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “LSE Sosyal Psikoloji Bölümü 50 yıldır bireylerin sosyal ortamlardaki davranışları üzerine çığır açan araştırmalara imza attı. Yol güvenliği tartışmalarına çok değerli öngörü ve bilgi sağlayacak potansiyele sahip böyle bir araştırmada dünyanın önde gelen araştırma otoritelerinden biriyle çalışmak Goodyear için çok önemli” dedi.
 
LSE ile yürütülen yeni proje kapsamında, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 15 ülkede sürücü davranışları araştırılacak ve Goodyear’ın uzun zamandır desteklediği yol güvenliğinin artırılması ve hayat boyu öğrenme felsefesine yeni bilgilerin eklendiği bir çalışma gerçekleştirilecek. Goodyear’ın araştırmalarının ve aşamalı ehliyet uygulaması getirilmesi gibi politik tavsiyelerinin büyük bölümü bu felsefeyi desteklemektedir.

lse+image+300+dpi+12x18.jpg

 

Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim