• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Oğlunun hayalini "modifiye" etti

Oğlunun hayalini "modifiye" etti
Oğlunun çok istediği akülü arabayı yapmak için evinde çalışmaya başlayan fakat daha sonra bu düşüncesinden vazgeçen Mersinli fabrika işçisi, 15 bin lira harcamayla kendi arabasını modifiye ederek spor otomobile dönüştürdü.

Gübre Fabrikası'nda çalışan 40 yaşındaki Fahri Karabaş, 11 yaşındaki oğlu Beyazıt için akülü araba yapmak amacıyla 2012 yılında evinde çalışma başlattı. Akülü aracın kaportasını yapmaya başlayan Karabaş, bu süreçte çalışmasını ilerletince, kendi arabasını modifiye etmeye karar verdi.

Yaklaşık 15 bin lira harcayarak, 9 ayda modifiye ettiği otomobiline, kendisinin, eşi Rukiye ve oğlu Beyazıt'ın isimlerinin baş harflerini de kullanarak "FRB Okyanus" adını veren Karabaş, yapım sürecini şöyle anlattı: "Akülü araba üzerinde çalışırken bir süre sonra araçta güzel bir şekil oluştuğunu gördüm. Bu aracı biraz daha geliştirmek istedim ve ikinci aşamaya geçtim. Aracın orijinali kendi otomobilimdi. Onun yürüyen aksamlarını kullandım. Daha sonra da iş, akülü arabadan çıkıp spor otomobile dönüştü."

Karabaş, kredi çekerek modifiye ettiği aracını, ödemelerde zorlandığını için satmayı planladığını ifade ederek, trafik tescili yapılmayan aracın otellerde ve turistik yerlerde şov amaçlı kullanılabileceğini belirtti.

Oğluna verdiği akülü araba sözünü tutamadığı için üzgün olduğunu dile getiren Karabaş, "Onun aklında hala bir akülü araba var. Bir mağazaya gittiğimizde akülü arabaları görünce canı sıkılır, sitemde bulunur" diye konuştu.

Beyazıt Karabaş ise babasının kendisine verdiği akülü araba sözünü bir gün yerine getireceğine inandığını belirterek, "Babam biraz hayallerimle oynadı. Akülü araba yapacaktı, gerçek bir araba yaptı. Fakat biliyorum, bir gün akülü arabam olacak. Babam sözünü tutmasa da yaptığı otomobille gezmeyi çok seviyorum" dedi.

Kaynak: Anamurlular.com

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim