• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Brisa’nın genel müdürü değişti

Brisa’nın genel müdürü değişti
Bridgestone Corporation ve Sabancı Holding ortaklığında 27. yılını geride bırakan Türkiye’nin lider, Avrupa’nın en büyük 7’nci lastik üreticisi Brisa’da üst düzey bir atama gerçekleşti.

2009 yılından bu yana Brisa Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Bayman, 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla dünyanın en büyük lastik üreticisi olan Bridgestone Corporation’ın Bağımsız Devletler Topluluğu/Rusya, Ortadoğu ve Afrika (CMA) Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Hakan Bayman, aynı zamanda CMA bölgesinde faaliyet gösteren Brisa’da da  Yönetim Kurulu üyeliğini  sürdürecek. Hakan Bayman’dan boşalan Brisa Genel Müdürlüğü pozisyonuna ise 1 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Yiğit Gürçay getirildi. Uzun süre çok uluslu şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan Yiğit Gürçay, uluslararası liderlik deneyimiyle Brisa Genel Müdürlük koltuğuna oturacak.

Atamalarla ilgili değerlendirmede yapan Sabancı Holding ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hakan Bayman’ın Bridgestone’da uluslararası bir görev için seçilmesinin, iki büyük grup arasındaki uyumlu ortaklığın başarısı olduğunu söyledi.

Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hakan Bayman’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Bayman’dan Genel müdürlük bayrağını devralan Yiğit Gürçay’ın da uluslararası deneyimi ve yetkinlikleri ile Brisa’nın başarısını bugün geldiği noktadan çok daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum.”

HAKAN BAYMAN KİMDİR?

1966 doğumlu Hakan Bayman, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından, San Diego National University’de yüksek lisans eğitimini pazarlama alanında tamamladı.

Çalışma hayatına 1993 yılında Henkel Turyağ’da Toz Deterjanlar ve Margarin Marka Müdürü olarak başlayan Bayman, daha sonra 1996 yılında Henkel KgAa Düsseldorf Kategori Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Ocak 1997’de Coca-Cola Kafkasya ve Orta Asya Temsilciliği Bölge Marka Müdürü olarak görev alan Bayman, aynı yılın Aralık ayında Kraft Sıvı Yağlar ve Margarinler Pazarlama Müdürü görevine getirilmiştir. 2002-2007 yılları arasında Brisa Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunu üstlenmiştir. 2007-2008 yılları arasında BMW Genel Müdürü olarak çalışan Bayman, 2009 yılından bu yana Brisa Genel Müdürü olarak görevini yürüttü.

Hakan Bayman, bu görevine ek olarak Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) ve Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği (LASİD) Yönetim Kurulları’na başkanlık yapmıştır. Hakan Bayman, aynı zamanda Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğini yürüttü.

Evli olan Bayman, İngilizce, Fransızca ve orta seviyede Almanca bilmektedir. Bayman, seyahat, yoga ve gastronomi ilgisinin yanı sıra tenis, squash, yüzme ve amatör fotoğrafçılıkla ilgileniyor.

YİĞİT GÜRÇAY KİMDİR?

Yiğit Gürçay, 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.

Çalışma hayatına Unilever Pazarlama Bölümünde başlayan Yiğit Gürçay, Roche Türkiye-OTC Satış ve Pazarlama Müdürü ve Ülke Müdürü, Roche HQ-Global Marka Lideri, Roche Güney Afrika - Ülke Müdürü, Bayer Güney ve Sub Saharan Afrika-Ülke Müdürü, Bayer Türkiye Genel Müdürü görevleri sonrasında 2007-2011 yıllarında GlaxoSmithKline (GSK) Türkiye Genel Müdürü olarak çalıştı.

Brisa’ya katılmadan önceki son görevleri 2012-2014 yılları arasında GSK Orta Doğu, Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcılığı ve 2014-2015 yılları arasında Orta Doğu, Afrika ve CIS Bölgeleri Kıdemli Başkan Yardımcılığıdır.

Bu haber toplam 2509 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim