• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

BMW'den trafik ışıklarındaki değişimi bildiren otomobil uygulaması: EnLighten

BMW'den trafik ışıklarındaki değişimi bildiren otomobil uygulaması: EnLighten
BMW, sürücülerini kırmızı ışıkta bırakmak istemiyor.

BMW'nin araçlarına ekleyeceği yeni teknoloji, bulunduğunuz konumdaki trafik lambalarının renginin size bildirilmesini sağlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Apple ile BMW'nin elektrikli ve sürücüsüz araç teknolojisi konusunda önemli adımlar atabileceğini, yeni projeler için bir araya gelerek ortaklığa gidilebileceklerini söylemiştik. Anlaşılan iki dev şirket, olayı sadece bir otomobil ile kısıtlamak istememiş, ellerine fırsat geçmişken otomobille alakalı pek çok konuda adım atalım demiş.

Trafiğin olmazsa olmazlarından biri trafik lambalarıdır. Ancak bazen bulunduğunuz konum, sizi ışıkları görmeden alı koyabilir, böyle olunca da tam geçecekken kırmızı yanar, acı bir frenle durursunuz. BMW, arabaların her çeşit teknoloji ile donatıldığı bu dönemde, bu soruna da çözüm getirebileceğini düşünmüş. "EnLighten" isimli İOSuygulaması ile bunu gerçekleştiren BMW, aynı zamanda uygulamanın hızınıza ve pozisyonunuza göre yeşil ışık değişene kadar geçip geçemeyeceğinizi de hesaplayabiliyor.

Uygulamanın performansının oldukça iyi ve tutarlı olduğunu belirten BMW'nin söylemine göre: "sadece uygulamanın çalıştırıldığı ekrana bakıp uygulamanın dediği gibi gaza basmaya devam etmelisiniz yada frenlere asılmalısınız."



Son olarak uygulama, beklediğiniz ışıktan dönüş yapacağınızı anlıyor ve ışık yeşil olduğu an bunu göstermenin yanı sıra sizin için o yöne doğru sinyal veriyor. 

Oldukça kullanışlı olan bu yeni, uygulama tabanlı teknoloji, BMW ConnectedDrive Hizmetleri ile çalışıyor. Yani uygulamaya sahip olabilmek için, ConnectedDrive Hizmetleri'ne sahip olan bir BMW'ye sahip olmalısınız.

Bu haber toplam 7604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim