• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Samandağ sahillerini Suriye kirletiyor

Samandağ sahillerini Suriye kirletiyor
Samandağ sahili kenarında yapılan denetimler sonucunda, sahil şeridindeki kirliliğin esas sebeplerinden en önemlisinin dış kaynaklı kirlenme olduğunu bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahili kenarında yapılan denetimler sonucunda, sahil şeridindeki kirliliğin esas sebeplerinden en önemlisinin dış kaynaklı kirlenme olduğunu bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahili kenarında yapılan denetimler sonucunda, sahil şeridindeki kirliliğin esas sebeplerinden en önemlisinin dış kaynaklı kirlenme olduğunu bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahili kenarında yapılan denetimler sonucunda, sahil şeridindeki kirliliğin esas sebeplerinden en önemlisinin dış kaynaklı kirlenme olduğu bildirildi. Samandağ'ındaki sahilin açık denize açılıyor olması, hakim rüzgarların çok kuvvetli esmesi ve özellikle yaz döneminde bu rüzgarların hiç kesilmeden esmesi sebebiyle açık denizlerde olan veya komşu ülkelerden denize bırakılan çöplerinde doğrudan bu sahile gelmesine neden olduğu belirtildi. Samandağ Kaymakamlığı ile İŞKUR arasında yapılan anlaşma ile dönemsel olarak 40 kişilik bir ekibin sahili her gün temizlediği tespit edildiği ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde zeytinyağı üretimi kaynaklı atıkların Asi nehrine verilmesi engellendiğine dikkat çekilerek, hat üzerindeki tüm beldelerin evsel atıklarının düzenli depolama sahasına götürülmesinin sağlandığı kaydedildi. İl sınırları içerisinde 92 km Akdeniz'e uzanan Asi Nehri Havzası üzerinde bulunan belde belediyelere ait katı atıkların Hatay Çevre Koruma Birliği tarafından düzenli olarak toplandığı ve düzenli depolama alanında bertaraf edildiği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü tarafından Samandağ sahilinde '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında turizm sezonu başlangıcında Kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile birlikte sahil temizlik kampanyasının düzenli olarak her sene yapıldığı ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim