• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Turkcell Superonlin​e çeyrek açıklaması

Turkcell Superonlin​e çeyrek açıklaması
Türkiye’yi dünyayla aynı zamanda fiber internetle tanıştıran Turkcell Superonline, 2012’nin ikinci çeyreğinde gelirlerini yıllık bazda yüzde 55 artırarak 162,2 milyon TL’ye yükseltti.

 Türkiye’yi dünyayla aynı zamanda fiber internetle tanıştıran Turkcell Superonline, 2012’nin ikinci çeyreğinde gelirlerini yıllık bazda yüzde 55 artırarak 162,2 milyon TL’ye yükseltti. Türkiye’nin saniyede 1000 Mb “ışık hızında” fiber internet hizmeti sunan ilk ve tek operatörü olan Turkcell Superonline’ın fiber internet abone sayısı ise  342 bine ulaştı.

Türkiye’ye 2008 yılından bu yana toplam 1,5 milyar TL yatırım yapan Turkcell Superonline, başarılı finansal performansını 2012 yılının 2. çeyreğinde de sürdürdü. Kendisine ait yaklaşık 30 bin km’lik fiber altyapısından sağladığı gelirlerdeki artış ve daha karlı data gelirlerinin büyümesi sayesinde AVFÖK marjını yükselten Turkcell Superonline, üst üste 4 çeyrektir pozitif net kar (VFÖK) kaydetti. Firmanın AVFÖK (EBITDA) marjı, geçen yılın aynı dönemine oranla 6,8 puan artış ile yüzde 20,1 olarak kaydedildi.

Türkiye’de 2012 2. Çeyrek sonu itibarıyla 1 milyon 133 bin haneye fiber internet hizmeti götürebilir hale gelen Turkcell Superonline’ın fiber internet abone sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 artarak 342 bine ulaştı. Fiber internet dışında sabit telefon hizmetlerinde de en çok tercih edilen operatör olan Turkcell Superonline, taşıdığı 160 bin sabit numara ile liderliğini sürdüyor.

Turkcell Superonline, yıllık bazda hane segmenti gelirlerini büyüyen abone bazı sayesinde yüzde 92 artırırken, kurumsal segmentte gelirlerini yüzde 87, toptan segmentte ise yüzde 24 oranında yükseltti. Turkcell Superonline’ın Turkcell Grup dışı gelirlerinin payı ise yüzde 68’e ulaştı.

Son 4 çeyrektir yakaladıkları karlı tablodan yola çıkarak sürdürülebilir büyümenin önemine dikkat çeken  Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan;  “Başarımızın en önemli kriterinin sürdürülebilir büyüme olduğuna inanıyoruz. Bu büyüme, hem gelirde hem karlılıkta hem de abone sayımızda gerçekleşiyor. Gelirlerimizdeki bu istikrarlı artış, doğal olarak büyümemizin de önünü açıyor, ayrıca Türkiye’ye daha kaliteli hizmet ve daha hızlı internet için kendi kurduğumuz altyapımıza sürekli olarak daha fazla yatırım yapmamızı sağlıyor. Fiber internette sayısı 342 bine ulaşan abonelerimizin; hem internet hem de sabit numara taşımadaki avantajlı seçeneklerimizi, arkadaşlarına, komşularına, sevdiklerine tavsiye etmesi ile hızla büyüyoruz. En önem verdiğimiz nokta, amortismanı da dahil ettiğimiz karlılıkta son 4 çeyrek arka arkaya karlı bir tablo ortaya çıkarmamız ki 4 yılda geldiğimiz bu noktanın diğer ülkelerle kıyasladığımızda çok hızlı bir gelişim olduğunu söyleyebiliyoruz. Sürdürülebilir büyümemizi ilerleyen yıllarda da aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz.” dedi.

turkcell1.jpg

turkcell2.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim