• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Kürekçekerek Bartın'dan İtalya'ya gidiyor

Kürekçekerek Bartın'dan İtalya'ya gidiyor
Bartınlı amatör denizci Hüseyin Ürkmez, 4.5 metre uzunluğundaki ahşap teknesi 'Antenore' ile kürek çekerek İtalya'ya gidiyor.

Bartınlı amatör denizci Hüseyin Ürkmez, 4.5 metre uzunluğundaki ahşap teknesi 'Antenore' ile kürek çekerek İtalya'ya gidiyor. Temmuz'da Bartın'ın Amasra ilçesinden yola çıkan ve İstanbul'da sponsor arayışları sebebiyle oyalanan Hüseyin Ürkmez (45), 4.5 metre uzunluğundaki ahşap teknesiyle 750 kilometrelik mesafeyi kürek çekerek Çanakkale'ye ulaştı. Akşam saatlerinde teknesi ile Çanakkale Yat Limanı'na ulaşan Hüseyin Ürkmez, zorlu bir yolculuğun ardından burada dinlenme fırsatı buldu.

Amatör denizci Hüseyin Ürkmez'in asistanlığını yapan Ayten Düz, yolculuk hakkında şunları söyledi; "Kürekle Amasra ve Troia'dan Padova'ya adını verdiği bu projeyi hayata geçirmek için elinden gelen çabayı gösterdi. Binlerce yıl önce İtalya Venedik'ten Bartınlı askerlerin Troia Savaşı'na geldiklerini öğrendi. 5-6 yıl önce 5 kişilik bir bisikletli grup İtalya'dan Bartın'a gelmişti. Hüseyin Bey de iade-i ziyaret için kürek çekerek onlara gitmeyi planladı. Kendilerinin de bundan haberleri var. 2-3 İtalyan gazetesinde haber yapıldı. Şimdi İtalyanlar Padova Bölgesi'nde onu bekliyor."

Hüseyin Ürkmez'in sandalının adının 'Antenore' olduğunu belirten Ayten Düz, şöyle konuştu: "Troia Savaşı'na katılıp daha sonra İtalya'da o bölgeyi kuran komutanın adı Antenore. İtalya yolculuğunu dört ayda tamamlamayı planladı. Çanakkale'den Gökçeada'ya, Limni Adası, Atina, Arnavutluk, eski Yugoslavya kıyıları olan Bosna Hersek ve ardından İtalya Venedik Padova'da bu yolculuğu bitirecek. Ocak ayı başlarında İtalya'da olmayı düşünüyor."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim