• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Avustralya'da kambur balina karaya vurdu

Avustralya'da kambur balina karaya vurdu
Avustralya’nın Sydney şehrinde bir kambur balina, şehrin önemli plajlarından birindeki okyanus havuzunda ölü bulundu.

Avustralya’nın Sydney şehrinde bir kambur balina, şehrin önemli plajlarından birindeki okyanus havuzunda ölü bulundu. Balina sabah erken saatlerde plaja yüzmeye gelen Avustralyalıları şaşırtırken, yetkililer şimdi balinanın buradan nasıl kaldırılacağını tartışıyor.

Newport plajındaki okyanus havuzlarından birinde bulunan 11.6 metre boyundaki yetişkin balinanın birkaç gündür ölü olduğu belirtildi. Ancak hayvanın deniz suyuyla dolu bu havuza nasıl geldiği bilinmiyor.

Avustralya Memeli Deniz Hayvanları Arama Kurtarma Kurumu’ndan (ORCA) Wendy McFarlane, hayvanda bazı dış yaralar olduğunu ancak bunların ölümden önce mi sonra mı gerçekleştiğini belirlemenin mümkün olmadığını söyledi. McFarlane, 25-30 ton civarında olduğu tahmin edilen balinanın büyük ihtimalle bir geminin çarpması sonucu öldüğünü belirtti.

Avustralya kamuoyu balinalarla yakından ilgileniyor. Yüzlerce kişi daha önce kıyıya vuran balina vakalarında olduğu gibi yine sahile akın etti. Daily Telegraph gazetesi sahilde bazı kişilerin bu manzara karşısında gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Gazeteye konuşan Lua Silva isimli kişi, “Çok üzücü bir şey ama doğal bir durum, yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Balinanın cesedinin köpek balıklarına davetiye çıkarabileceği ihtimali karşısında Newport plajı kapatıldı. Şimdi doğal yaşam uzmanları bu dev balinayı havuzdan çıkarmanın yollarını tartışıyor. McFarlane seçeneklerden birinin havuzun duvarını yıkıp hayvanın deniz kıyısına inmesini sağlamak olduğunu belirtti. Bunun dışında suların yükseldiği sırada hayvanı denize doğru çekmek ya da cesedi bir vinçle taşımak gibi seçenekler de değerlendiriliyor.

Bu arada Ulusal Parklar ve Doğal Yaşam Dairesi Bölge Müdürü Chris Grudnoff balinanın ölümünün üzücü olduğunu ancak bu durumun Avustralya sularında balina artışına işaret olduğunu belirtti. Grudnoff, “Daha fazla ölü balina olmasının olumlu tarafı okyanusta sağlıklı bir balina popülasyonu olduğunu göstermesi” dedi.

f01051328.jpg

f01051331.jpg

f01051411.jpg

f01062515.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 948 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim