• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

2013 yılında bu markalar olmayacak

2013 yılında bu markalar olmayacak
24/7 Wall St. yatırım analizi sitesinin 2013 yılında kaybolacak 10 marka listesinde American Airlines, Suzuki, Avon ve Blackberry’nin üreticisi RIM de yer aldı.

Değerleri milyar dolarla ifade edilen bazı markaların geleceği çok parlak görünmüyor. 24/7 Wall St. yatırım analizi sitesinin her yıl hazırladığı kaybolacak markalar listesinde bu yıl American Airlines, Suzuki, Avon ve Blackberry’nin üreticisi RIM gibi devler de yer aldı. Liste hazırlanırken, satışlardaki düşüş, üst düzey yöneticilerin markanın faaliyetlerine son verebileceği yönündeki beyanları, hızla artan maliyetler, ve şirketin payasa değerindeki düşüş ve buna sebep olan operasyonlar gözüne alınıyor.

Rakiplerin iştahını kabartıyor

2013 yılında kaybolması beklenen şirketler arasında ilk göze çarpan Avon. Şirketin uzun yıllardır CEO’luğunu yapan Andrea Jung, şirketin neredeyse iflas noktasına gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl istifa etmişti. İstifanın ardından da toparlanamayan Avon, finansal olarak kötü bir durumda olmasına rağmen, marka değeri açısından diğer kozmetik firmalarının iştahını kabartıyor.

Önyargıları kıramadı

Suzuki’nin de önümüzdeki yıl zor günler geçirmesi bekleniyor. ABD piyasasındaki pazar payını bir türlü arttıramayan şirketin, özellikle araçlarının kalitesiyle ilgili önyargıları kıramadığı belirtiliyor. Blackberry’nin de üreticisi olan Research in Motion (RIM) ise listedeki bir diğer şirket. Bir zamanlar akıllı telefon sektörünü domine eden RIM’in, Amerikan borsalarındaki hisseleri 4 yıl içinde 144 dolardan 11 dolara kadar düştü. Özellikle Apple ve Samsung’la rekabette zorlanan şirketin önümüzdeki dönemde toparlanması mümkün gözükmüyor.

Listede dikkat çeken bir diğer şirket ise American Airlines. 30 yıl boyunca ABD’nin bayrak taşıyıcı havayolu olan şirket, Kasım 2011′de iflasını açıklamasına rağmen operasyonlarına halen devam ediyor. Şirketin US Airways tarafından satın alınması bekleniyor.

Listenin geçen yılki versiyonuna baktığımızda ise, tahminlerin bir kısmının doğru çıktığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl listede olan şirketlerden İsveçli Saab, 2011 sonunda iflasını açıklamıştı. MySpace ünlü medya şirketi News Corp.’a satılırken, Nokia ise 10 bin çalışanının işine son vermek zorunda kaldı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim