• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Körfez yatırımcısı dört koldan geliyor

Körfez yatırımcısı dört koldan geliyor
JLL’nin araştırmasına göre Körfezli yatırımcılar rotasını Türkiye’ye çevirdi. Bu yıl Dubai’deki Cityscape Fuarı’nın konuk ülkesi olacak Türkiye için “Yatırımcılar demiri tavında dövecek” denildi.

Küresel pazarlarda gayrimenkul yatırımları hakkında bir araştırma yapan Jones Lang LaSalle’in (JLL) bu hafta yayımlanan raporu Körfezli yatırımcıların rotalarını Türkiye’ye çevirdiğini ortaya koydu. Araştırmada varlık sermayesi şirketlerinden, yatırım fonları ve özel sermaye fonlarına kadar birçok alandaki yatırımcının bölgenin gelişen pazarlarından Türkiye’ye yöneldiğine dikkat çekildi.

Onur konuğu olduk

Araştırmada büyüyen ekonomi ve artan kişi başı gelirin yatırımcıları Türkiye’ye çeken en önemli unsurlar arasında olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca Batı Avrupa’da kötüleşen ekonomiden kaçan yatırımcılar için de Türkiye’nin büyük fırsatlar sunduğuna değinildi.

Bunun yanı sıra Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının da yatırımcıların ilgisini çektiğine ve sadece bireysel değil ticati yatırımları da bölgeye yönlendireceğine vurgu yapıldı. 2-4 Ekim’de Dubai’de yapılacak Cityscape Global Fuarı’nda Türk yatırımcıların projeleri pazarlanacak.

Cityscape Global Fuar Direktörü Wouter Molman, “Türkiye’deki ortaklık imkânları bu yıl fuarın ana gündem maddesi olacak. Körfez’de anahtar rolü üstlenen yatırımcılar için gelişmekte olan Türkiye pazarı çok önemli” dedi. Molman, “Yatırımcılar bu yıl demiri tavında dövecek” dedi. Ciyscape’e Türkiye’den GAP İnşaat, Ağaoğlu, Tahincioğlu gibi sektörün büyük oyuncuları katılacak.

Artan şeffaflık yatırımları çekiyor

JLL Sermaye Piyasaları Danışmanı Kıvanç Erman, Türkiye’nin farklı profildeki yatırımcılardan ilgi gördüğünü söyledi. Erman, Türkiye’nin krizden en az etkilenen ülke olduğuna da vurgu yaparak “Ekonomide artan şeffaflık da bunda önemli rol oynuyor. Yabancı direkt yatırımların oranı da artıyor” dedi.

Konut yatırımlarının yanı sıra gayrimenkul perakendesi alanında da yatırımların arttığını anlatan Erman, yılın ilk yarısında 13 yeni alışveriş merkezinin devreye girdiğini açıkladı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim