• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Atatürk Barajı, Balıklıgöl’e hayat verecek

Atatürk Barajı, Balıklıgöl’e hayat verecek
Atatürk Barajı Balıklıgöl’e hayat verecek. 36 kilometreden taşınan su Balıklıgöl’e ulaştırılacak. 6.8 trilyona mal olacak projenin temeli atıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile temeli atılan Proje’nin gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Balıklıgöl Şanlıurfa’nın batıdaki dağlarından gelen yeraltı suyu ile besleniyordu. Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalar arttı, yeraltı suyu çekildi. Zamanla Balıklıgöl’deki suda azalma dikkat çekti.
İslam alemi için büyük öneme sahip olan Balıklıgöl’ü korumak için kalıcı çözümler arandı. Yürütülen fikir çalışmaları sonucunda Balıklıgöl’ün barajdan besletilmesine karar verildi, kollar sıvandı. Bakan Faruk Çelik’in katılımı ile Balıklıgöl’e hayat verecek projenin temeli atıldı. 36 kilometreden su taşınarak Balıklıgöl korunacak. Barajdan gelen su aynı zamanda susuz 16 köye de hayat verecek.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, “Balıklıgöl Şanlıurfa’nın değil, Türkiye’nin değil tüm İslam âleminin son derece önemli merkezidir. Balıklıgöl’ü korumakla Hz İbrahim’i emaneti olan bu mekanı gelecek nesilleri aktarmak adına çok önemli ve görevimiz.” diye konuştu.

Balıklıgöl’ü besleyecek suyun hem civar köyler hem de OSB’leri su ile buluşturacaklarını kaydeden Çelik, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yüklenici firmalardan projenin daha erken tamamlanmasını isteyen Çelik, yapılacak çok işin olduğunu ifade etti. 3 günlük Şanlıurfa ziyaretleri kapsamında önemli faaliyetlerde bulunduğunu anımsatan Çelik, şehrin çehresinin artık değişeceğinin altını çizdi.

Bu arada Balıklıgöl’ün korunması ile birlikte turizminin daha da gelişeceğini söyleyen Çelik, bunun ekonomiye büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim