• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari bu defa spor dalı ile gündemde

Hakkari bu defa spor dalı ile gündemde
Toplumsal olaylarla ve kırsal kesimde yaşanan çatışmalarla gündemden düşmeyen Hakkari bu defa farklı bir spor dalı ile gündeme geldi.

Hakkari merkezinde ilk defa bir yamaç paraşütü göründü. Yaklaşık 8 yıldır Türk Hava Kurumu ve Uluslararası Havacılık Federasyonu'nda yamaç paraşütü pilotajlığını yapan Hakkarili genç Hasan Tur, Yeni mahallenin üst kısımlarında bulunan Berçelan Yaylası yolunda bulunan 600 metre yükseklikteki Keşan tepesine çıktı. Burada ilk önce namaz kılan paraşütçü daha sonra da takımlarını düzelterek uçuşunu gerçekleştirdi. Hakkari semalarında tur atan paraşütçü Hasan Tur, daha sonrada inişini Kıran mahallesinde bulunan düz bir alana yaptı.

İHA ekibini açıklamada bulunan Hasan Tur, Hakkari merkezinde ilk defa yamaç paraşütü yapıldığını belirtti. Tur, ”Bu faaliyetimiz gençler için yaralı olduğunu düşünüyorum. Son iki yılda yaklaşık 10 gencimizi yamaç paraşütü faaliyetine kazandırdık. Bunları daha da geliştirip yamaç paraşütünü kendi bölgelerinde gerçekleştirebilirler. Çok anlamlı bir spor olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu spor maliyet gerektiren bir spordur. Tehlikeli olduğu gibi yanında zevkte getirebiliyor.

Hakkari bölgesinde çok zor şartlar altında bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Diğer illerde bu tür faaliyetler güzel imkanlar çerçevesinde yapılır. Coğrafi olarak bir yapıya sahip olmamıza fakat bölgenin şartları bazen buna el vermiyor. Pist alanımız müsait olmamasına rağmen bu uçuşumuzu gerçekleştirmeye çalışacağız. Hakkari’de sıkça helikopterler gelip gitmesine rağmen bu sporu yine de yaygınlaştırmaya çalışacağız. İnşallah bölgedeki olaylar sone erer vatandaşlar helikopter yerine yamaç paraşütü görürler. Amacımız budur, inşallah bu amacımızı gerçekleştireceğiz. İlden ayrılan sayın Valimiz Muammer Türker, yamaç paraşütünü yapan 10 sporcu için yamaç paraşütü alma sözü vermişti. Ancak valimiz değişti, inşallah yeni valimiz bu konuda bize yardımcı olur. Bölgedeki olaylardan dolayı buradaki sosyal faaliyet alanlarımız çok dar birde çok lüzumsuz harcamalar yerine gençler adına yamaç paraşütleri takımı talep ediyoruz. Benim şuanda kullandığım yamaç paraşütü Van Valiliği ve Türk Hava Kurumu'nun aldığı yamaç paraşütüdür. Şuanda bununla idare ediyorum. Daha önce 10 atlayışı 2 bin 200 metre olan Baba dağından Ölü Denize yamaç paraşütü ile uçuş yaptım. Şuanda ise Hakkari’de 600 metreden uçuşu yapıyorum” dedi.

Yamaç paraşütünü görünce yanına koşan bazı çocuklar ise ilk defa Hakkari’de yamaç paraşüt görmenin heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim