• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Karada, havada ve denizde seferler arttı

Karada, havada ve denizde seferler arttı
Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla artan yolcu talebine paralel olarak kara, hava, demir ve deniz yollarında ek seferler konulmaya başlandı.

Yeni tren seferleri ve ilave vagonlar kondu

TCDD, Ramazan Bayramı tatili için çeşitli ana hat ve bölgesel parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, artan yolcu talebini karşılamak üzere ana hat trenlerini ilave vagonlarla da takviye etti.

Yol yenilemeleri yapılan Konya-İzmir-Konya hattı, yarından itibaren Konya Mavi Treni ile karşılıklı olarak sefer yapacak. Her iki ilden saat 20.00'da kalkacak tren İzmir-Manisa-Uşak-Afyon ve Konya güzergahını izleyecek.

Toros Ekspresi ise aynı tarihten itibaren Adana-Eskişehir-Adana arasında yolcu taşımaya başlayacak. 5 vagondan oluşan Toros Ekspresi, Adana'dan 07.05, Eskişehir'den ise 07.20'de hareket edecek.

TCDD ayrıca yakın kentler arasında demiryolu taşımacılığını artırmak amacıyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda İzmir-Uşak-İzmir, Basmane-Denizli, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarında bölgesel trenler hizmet verecek.

TCDD, ayrıca İzmir Mavi, Karesi Ekspresi, İç Anadolu, Çukurova ve 4 Eylül Mavi, Doğu ve Güney/Vangölü ekspreslerine vagon ilaveleri yaptı, bayram süresince Kütahya-Balıkesir hattına bölgesel tren seferi de konuldu.

İDO'dan 164 ek sefer

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Ramazan Bayramı tatilinde yolcuların konforlu ve hızlı seyahati için tarifeli seferlerine ek olarak 164 sefer düzenleyecek.

17-21 Ağustos 2012 tarihleri arasında Hızlı Feribot ve Deniz Otobüsleri Dış Hatlarında Bayram Tarifesi uygulanacak ve yoğunluğa göre belirtilen hatlarda yeni ek seferler düzenlenecek.

Kara Taşımacılığı

Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin 500 şehirler arası otobüs çalıştığını ifade ederek, bayram, yılbaşı gibi tatil sürelerinin uzun olduğu özel günlerde taleplerin arttığını, bu talepleri karşılamakta zorluk yaşadıklarını söyledi.

Bu yılki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde de otobüslere yoğun talep olduğunu belirten Erdoğan, ''Özellikle 17 Ağustos Cuma akşamı, arife günü olan 18 Ağustos Cumartesi günü, bayramın son günü olan 21 Ağustos Salı günü için yoğun talep var. Biletleri 3 hafta öncesinden satılan normal seferlerimizin yanı sıra talepleri karşılamak amacıyla günlük yaklaşık 350 ek sefer koyduk. Bayram süresince ise toplam 2 bin ek sefer koymayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Ramazan Bayramı süresince turizm taşımacılığı yapan filoların da şehirler arası taşımacılık yapacağını anlatan Erdoğan, 500- 750 aracın da bu şekilde hizmet vereceğini söyledi.

Erdoğan, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla artan talep karşısında firma olarak bilet fiyatlarında artışa gitmediklerini belirterek, ''Bunu etik bulmuyoruz'' dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri de havayolu işletmelerinin tatil dönemi için ek sefer başvurusunda bulunmaya başladıklarını, havayolu şirketlerinin de Ramazan Bayramı tatili süresince ek seferler yapacağını bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim