• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Amerika Rus denizaltısını farkedememiş!

Amerika Rus denizaltısını farkedememiş!
Rus nükleer denizaltısının Amerikan kıyılarında bir ay kadar dolaştığı, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin herhangi bir alarm durumuna geçmediği iddia edildi.

 

Uzun menzilli füze kapasiteli Rus nükleer denizaltısının Amerikan kıyılarında bir ay kadar dolaştığı, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin herhangi bir alarm durumuna geçmediği iddia edildi.

Pentagon’a yakın Washington Free Beacon'ın haberine göre, Meksika Körfezi ve Amerika’nın stratejik sularında bir ay kadar dolaşan Rus denizaltıdan bölgeden ayrıldıktan sonra haberdar olundu. 2009’dan bu yana ilk kez Amerikan kara sularına yaklaşan Rus denizaltının, Suriye krizi ile birlikte Akdeniz’de artan Rus savaş gemileri ile eş zamanlı faaliyette bulunmasına dikkat çekiliyor. Diğer taraftan ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin savunma harcamalarında önümüzdeki 10 yıl için 487 milyar dolar indirim planlarını gözden geçirmesi bekleniyor.

Habere göre, Rusya’nın en sessiz saldırı gücü Akula tip denizaltının Meksika Körfezi’nde Haziran ve Temmuz aylarında dolaştığı bilgisini doğrulayan ve ismini vermek istemeyen Amerikalı bir yetkili, “Bu endişe verici. Bir ay boyunca radara yakalanmadan faaliyette bulunmuşlar” dedi. Amerikan Deniz Kuvvetleri konu ile ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Bir başka yetkili de, “Akula sadece bir gerekçe ile üretildi. Amerikan denizaltı gücünü ve mürettebatını öldürmek” iddiasında bulundu.

Denizaltı uzmanı Norman Polmar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Meksika Körfezi’ne denizaltı göndererek, Rusya’nın küresel askeri güç dengesinde önemli bir oyuncu olduğunu hatırlatmak istediğini savundu.

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John Cornyn, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Putin’i Suriye’de ya da hemen arka bahçelerinde Amerikan çıkarlarına karşı aktif olarak çalışmakla suçladı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana ilk kez Rus nükleer savaş uçaklarının uzun mesafeli güvenlik uçuşlarına başlamasına da dikkat çekilen haberde, Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov’un nükleer dengenin bozulması ya da kriz durumunda Moskova’nın önleyici saldırı yapabileceği yönündeki tehditlerine dikkat çekildi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim