• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Anonymous, İngiltereye saldırdı

Anonymous, İngiltereye saldırdı
Uluslararası internet korsan-eylem grubu Anonymous, Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın davasını ele alış biçimi nedeniyle İngiltere'nin devlet kurumlarına ait internet sayfalarına saldırı düzenlediğini açıkladı.

Anonymous saldırıların sorumluluğunu Twitter'da yaptığı bir açıklama ile üstlendi. Saldırıya uğrayan siteler arasında Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın siteleri de bulunuyor. Assange cinsel taciz suçlamaları ile karşı karşıya olduğu İsveç'e iade edilmemek için bir süredir Ekvador'un Londra'daki elçiliğinde kalıyor. Haziran ayından beri elçilik binasında yaşayan Assange pazar günü elçiliğin balkonundan bir konuşma yaptı ve geçen hafta kendisine sığınma hakkı veren Ekvador'a ve onu destekleyen diğer Güney Amerika ülkelerine teşekkür etti.

İngiltere 41 yaşındaki Assange'ı İsveç'e iade etmekten sorumlu olduğunu ve bu probleme "diplomatik bir çözüm" bulmak istediğini söylüyor. Assange, Ekvador elçiliğini terk etmesi halinde tutuklanacak.Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa, İngiliz güvenlik güçlerinin Ekvador elçiliğine girmesinin "diplomatik intihar" olacağını belirterek, savcıların Assange'ı elçilikte sorgulamasını önermişti. BBC'ye konuşan İsveçli savcılar ise Assange'ı İsveç'te sorgulamakta kararlı olduklarını ve Correa'nın çözüm önerilerine sıcak bakmadıklarını söyledi.

Siber saldırılar düzenleyen uluslararası internet korsanları grubu Anonymous 2010 yılından bu yana çeşitli internet sitelerine saldırarak bu sitelerin hizmet verememesine neden oluyor.Son saldırılar pazartesi günü gerçekleşti ancak şu anda siteler yeniden işler hale getirildi.
Adalet Bakanlığı adına konuşan bir kişi bakanlığın sitesinin bazı sorunlar yaşadığını söyledi: ''Adalet Bakanlığı internet sitesi dün gece saat 20:00'de online bir saldırıya hedef oldu. Bu sadece halkı bilgilendirmek için kurulmuş bir internet sitesi ve burada gizli hiçbir bilgi saklanmıyor. Adalet Bakanlığı'nın başka hiçbir online sistemi saldırıdan etkilenmedi'' dedi.

'Tehlike devam ediyor'

Devlet televizyonuna İngiltere'nin Ekvador elçiliğine zorla girip Assange'ı gözaltına alma planı ile ilgili bir röportaj veren Correa, ''İngiltere henüz ne geri adım attı ne de özür diledi, tehlike hâlâ devam ediyor'' dedi.Correa böyle bir hareketin ''İngiltere için intihar'' anlamına geleceğini çünkü ''böyle bir hareketin ardından tüm dünyada insanların İngiliz elçiliklerine girme hakkını kendilerinde bulacağını'' söyledi. Correa atmayı planladığı adımları net olarak açıklamaktan kaçındı ancak konuyu Birleşmiş Milletler'e taşıyabileceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı, cuma günü toplanacak olan Amerikan Devletleri Organizasyonu'nun da kendilerine destek vereceğine inandığını söyledi. Correa ''Davut'un Golyat'ı yendiğini hatırlayın. Ve birçok Davut, birkaç tane Golyat'ı kolayca alaşağı edebilir'' dedi. Cumhurbaşkanı ''Biz diğer Güney Amerika devletlerinden açık bir destek bekliyoruz çünkü bu uluslararası hukuka, Viyana Konvansiyonu'na ve son 300 yılın diplomatik geleneklerine aykırı bir hareket'' dedi. 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim