• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Rumlar mikser gibi ortalık karıştırıyor

Rumlar mikser gibi ortalık karıştırıyor
Rum basını, Türk Deniz Kuvvetleri'nin NATO şemsiyesi altında Doğu Akdeniz'de operasyonlar düzenlediğini iddia etti.

 

Rum basını, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Nato şemsiyesi altında Doğu Akdeniz'de operasyonlar düzenlediğini açıkladığını iddia etti. Ayrıca ABD donanmasına bağlı "A 189" isimli savaş gemisinin dün Kıbrıs'ın güney denizinde manevra yaptığı ve İsrail'in de bölgedeki doğalgaz platformlarını korumak için donanmasını takviye ettiği öne sürüldü.

Rum Politis gazetesi, Amerikan donanmasına ait "A 189" isimli savaş gemisinin dün Baf'ın güney batısından Hayfa yakınlarına kadarki bölgede manevra yaptığını aktardı.

Amerikan savaş gemisinin hareketlerinin gemi uydu sinyalleri aracılığıyla kaydedildiğini belirten gazete, ABD ve Almanya'ya ait diğer savaş gemilerinin de bölgede bulunduğunu ifade etti. Türkiye'nin de dün NAVTEX (Karadan deniz gemi yönünde acil bilgilerin, denizcilik uyarılarının ve meteorolojik bilgilerin yayınlanması) yayınlayarak deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz'deki bu hareketlerinin; Akdeniz'deki deniz yollarının güvenceye alınması ve terörle mücadele kapsamındaki faaliyetleri engelleme çerçevesinde olduğu belirtildi.

Gazete, Globes isimli İsrail gazetesini kaynak göstererek Barak 8 füzeleriyle takviye edilen İsrail donanmasının, artık savaşa ve münhasır ekonomik bölgesindeki parsellerde bulunan platformlarını savunmaya hazır olduğu haberini verdiğini kaydetti.

Habere göre İsrail, Suriye'de hakim olan durumdan dolayı radikal güçlerin ellerindeki Yakhont (SSN-26) tipi Rus füzeleriyle saldırabileceğini düşünüyor, bu füzelerin denizdeki İsrail platformları vurabilecek güce sahip olduğu belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim