• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

iPhone-iPad sahiplerine tüyolar!

iPhone-iPad sahiplerine tüyolar!
Etrafınıza bakın (belki de aynaya) muhakkak iPhone ya da iPad sahibi birilerini göreceksiniz. Peki kullanıcılar gece sarılarak uyuyup, gündüz birlikte mesai yaptıkları cihazları gerçekte ne kadar tanıyor?

 

Ne yazık ki çoğu kullanıcı ellerindeki cihazların pratik özelliklerinden habersiz. Apple ise tüm bunları internette "Apple.com/iphone/tips" sayfasında depoluyor. O özelliklerden bazılarına göz atalım...
 
Uygulamalara doğrudan erişin
 
Ekrana zaman zaman kullandığınız uygulamalarla ilgili bildirimler gelir. Birçok kişi bu bildirimlerin kaynağına ulaşmak için önce telefon kilidini açıp, sonra "app" /uygulama) ikonuna basarak yaklaşık 2.5 saniye süre kaybeder. Ancak gelen bildirimin üzerinde parmağınızı soldan sağa sürüklediğinizde direk uygulamaya yönlenmeniz mümkün.
 
Sayfanın başına tek tuşa basarak dönün
 
Bir sayfanın çok altlarına inmiş olabilirsiniz. Tekrar en üste çıkmak için Winklewoss kardeşler gibi ekranda yokuşa karşı kürek çekmek zorunda değilsiniz. Saat ve pil ömrünün yer aldığı durum çubuğuna bir kez dokunmanız yeterli.
 
Yazı yazarken klayve kısayollarını kullan
 
Posta bölümündeki "Yeni mesaj yaz" butonuna basılı tutarsanız taslak halinde bırakılmış e-postalarınız karşınıza gelecek. Bir e-posta adresi girerken 'nokta'ya basılı tuttuğunuzda ise .com, .net gibi uzantı seçenekleri ortaya çıkmakta. Aynı durum web sayfalarında ".com" butonunda gerçekleşiyor. iPad klavyesini iki el ve iki başparmak ile yazmak isteyenler, isterlerse klavyeyi ortasından iki yana çekip ayırabilir.
 
'App' programlarına çok hızlı geçiş yapın
 
Uygulama içindeyken bir başkasına geçmek için "Home" tuşuna iki kere tıklayıp alt bölümden seçeceğiniz uygulamalara anında ulaşabilirsiniz.
 
Ekranı sağa sürükle arama sayfasını aç Cihazda arama yapmak için ana ekranda iken soldan sağa sayfayı sürükleyin. Arama ekranı açılacak. Bu yolla sadece uygulamaları değil kişi, e-posta, takvim, yazı gibi verileri de bulmanız mümkün.
 
Ekran görüntüsü alın
 
Rüyanızda iPhone ya da iPad ekranındaki görüntüyü kaydetmeniz gerektiğini gördünüz. Alt orta kısımdaki yuvarlak 'Home' tuşu ile cihazın sağ üstündeki kapama tuşuna aynı anda basın. Sesi duyduysanız işlem tamamdır.
 
Bu küçük ekranda gözünüzü bozmayın
 
iPhone'un küçük ekranından internetteki yazıları okurken zorlanıyorsanız, adres satırında beliren "Reader" butonuna basmalısınız. Sayfanın çok daha rahat okunur, göz dostu yazı versiyonu açılacak. Sayfadaki reklamların kaybolacak olması da bu özelliğin (moda tabirle) çileği.
 
Daha güzel fotolar çekin
 
iPhone ile çok güzel kareler yakalayıp üzerine Instagram filtresi dökerek fotoğrafçılığa gönül verenleri harcadıkları yıllara pişman etmek istiyorsunuz...
Ancak önünüzdeki tek engel, ekrandaki deklanşöre basarken kadrajı ayarlamanın zorluğu. İşte tam bu anda deklanşör görevi gören "ses açma butonu" imdadınıza yetişiyor.
 
Dijital çerçeve edinmenin yolu
 
Çok pahalı geldiği için yıllarca satın almadığınız dijital çerçeveniz aslında masanızda duruyor olabilir. Çünkü bir başka pahalı cihaz iPad de bu görevi hakkıyla yerine getiriyor. Kilitli ekranda yer alan resim çerçevesi ikonuna tıkladığınızda seçtiğiniz fotolar slide gösterisi ile ekrana yansıyor.
 
Tek hareketle sesi kıs
 
Apple iPad'lerde ses ayar düğmesinin üzerindeki tuş, isteğinize göre sesi tamamen kısma ya da yön kiletleme butonu olarak kullanılabiliyor. Ayarlar/Genel altından bu seçimi kendi kullanım alışkanlıklarınıza göre yapabilirsiniz.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim