• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Apple Samsung savaşı daha bitmedi

Apple Samsung savaşı daha bitmedi
Dün bilişim dünyasının gündeminde Samsung’un tazminat cezasından sonra bir de borsa da darbe yemesi vardı.

 

Dün bilişim dünyasının gündeminde Samsung’un tazminat cezasından sonra bir de borsa da darbe yemesi vardı. Bir süre daha da gözlerin Samsung’un üzerinde kalması bekleniyor, sonuçta Apple ile olan davalarından bir tanesinde yenilince bir günde neredeyse 13.6 milyar dolarlık İş Bankası kadar değer kaybetti.

Uzmanlar bunun yatırımcıda oluşan panik yüzünden gerçekleştiğini söylüyor çünkü davadan Samsung’un son ürünü Galaxy 3 değil önceki modeller etkilendi. Bunun yanında yılın ikinci çeyreğinde mobil cihazlardan 18 milyar dolar satış geliri eden firmanın 1 milyar dolarlık cezayı ödemede zorlanacağını kimse düşünmüyor.

Mesaj savaşı başladı

Dünya genelindeki Samsung çalışanlarına gönderilen mesajda Apple’ın patent kanunlarını kötüye kullandığı belirtildi. Sert bir üslubun kullanıldığı mesajda “Tarih bize gösterdi ki tüketicinin kalbini kazanmış bir şirket yenilikleri kovalayacağına patent kurallarını kötüye kullanmayı amaç edinmiş”ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine Apple CEO’su Tim Cook çalışanlara gönderdiği mesajda ürünlerini rakipleri çalsın diye geliştirmediklerini belirtti. Samsung kararın hemen sonrasında “Patent kanunlarının bir firmayı tekel haline getirecek şekilde manipüle edilmesi çok üzücü. Bundan en zararlı çıkacak olan tüketicidir” açıklamasını yapmıştı.

Jürinin yeterliliği tartışılıyor

Samsung’u 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkûm eden jürinin üyelerinden Manuel Ilagan’ın Wall Street Journal’a “Kablosuz teknoloji sektöründeki bu tecrübe sayesinde baz istasyonu gibi terimleri
öğrendim” demesi tartışma yarattı. Özellikle ABD basınında bu profildeki bir jürinin 38 Samsung ürününün 7 Apple patentini ihlal ettiğine karar vermesinin yanlış olduğuna dair yorumlar yer aldı.

“Büyük sanatçılar çalar ” demişti

Apple’ın kurucularından Steve Jobs, 1994′te verdiği bir röportajda ilk Macintosh’un hikâyesini anlatırken Pablo Picasso’dan esinlenerek “İyi sanatçı taklit eder, büyük sanatçı çalar. Biz de harika fikirleri çalarken hiçbir zaman utanmadık. İnsanlığın sunduğu en iyi özellikleri ürünümüzde topladık” demişti. Cuma günkü davanın ardından Jobs’ın bu açıklamalarının görüntüleri imalı bir şekilde sanal âlemde bolca paylaşıldı. Görüntü paylaşım sitelerindeki birçok kullanıcı bu açıklamaları “Belli başarıya ulaşana kadar çalmak mubahtır” şeklinde yorumladı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1146 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim