• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

YouTube birçok ülkede yasaklanıyor

YouTube birçok ülkede yasaklanıyor
"Müslümanların Masumiyeti" adlı filmi tüm tepkilere rağmen yayından kaldırmayan YouTube'u bazı ülkeler kıskaca aldı. Afganistan, Bangladeş ve Pakistan YouTube'u yasaklarken, Rusya, Suudi Arabistan ve Kırgızistan yasakla tehdit etti.

Dünya genelindeki resmi çağrılara rağmen, YouTube’un sahibi internet arama motoru devi Google filmin yayından kaldırmayacağını açıkladı. Bunun üzerine Afganistan, Pakistan ve Bangladeş’de YouTube’a erişim yasağı getirildi.

Suudi Arabistan, Rusya ve Kırgızistan ise, YouTube'u yasaklamakla tehdit etti.
 
RUSYA'DAN UYARI
 
Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinde dün yaptığı açıklamada, Rusya'da 1 Kasım’da yürürlüğe girmesi planlanan yeni internet yasası kapsamında YouTube’a erişimin tüm ülke genelinde engellenebileceğini açıkladı. Nikiforov, yeni yasal düzenlemeye göre, Müslüman bir ailenin mahkemeye başvurması halinde, YouTube'un "Müslümanların Masumiyeti" adlı film nedeniyle yasaklanabileceğini belirtti.
 
KIRGIZİSTAN'DA SAVCILIK DEVREDE
 
Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nurjigit Kadırbekov da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, ifade özgürlüğünün sorumluluk dışına çıkmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kırgızistan Başsavcılığı da yaptığı yazılı açıklamayla YouTube’a erişimin engellenmesini tavsiye etti.
 
SUUDİLERDEN UYARI
 
Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu da, Arap dünyasında tepki çeken filmin en kısa zamanda yayından kalıdırılması için YouTube’a çağrıda bulundu. Komisyon aksi halde en kısa sürede Suudi Arabistan genelinde YouTube erişimin engelleneceği tehdidinde bulundu.
 
30 KİŞİ FİLM KURBANI
 
Film karşıtı protestolarda bugüne kadar ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 ABD’li diplomat dahil olmak üzere 20 ülkede 30 kişi hayatını kaybetti.
Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim