• BIST 9536.44
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Cenk Ulusoy, rekorunu Neşet Ertaş'a adadı

Cenk Ulusoy, rekorunu Neşet Ertaş'a adadı
Paletsiz, değişken ağırlıklı serbest dalışta ilk dünya rekorunu kıran dalgıç Devrim Cenk Ulusoy, bu rekorunu Neşet Ertaş'a adadığını söyledi.

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, “paletsiz, değişken ağırlıklı serbest dalış” branşında 81 metreye dalarak, bu dalda kırılan ilk dünya rekorunu elde etti.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS-Confederation Mondiale des Activites) gözlemcileri nezdinde yapılan rekor denemesi, Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirildi. 80 saniyede 81 metreye ulaşan Devrim Cenk Ulusoy, toplamda 2 dakika 32 saniye sualtında kaldı.

Ulusoy, paletsiz değişken ağırlıklı serbest dalış branşında, sadece maske kullanarak ve beline bağladığı ağırlık ile kılavuz bir ip boyunca derin dalış yaptı. Hedefe ulaştıktan sonra üzerindeki ağırlığı bırakan Ulusoy, yine ip boyunca sadece kas gücüyle tekrar yukarı çıkış gerçekleştirerek rekor kırdı.

CMAS'ın bu branşta rekor için belirlediği 80 metre limitini bir metre de geliştirerek kıran Ulusoy, paletsiz, değişken ağırlıklı serbest dalış branşının ilk dünya rekoruna da imza atmış oldu.

Rekoru Neşet Ertaş'a adadı

Devrim Cenk Ulusoy, rekor denemesinin ardından yaptığı açıklamada, iki günde iki dünya rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Dünkü rekor denemesi sırasında halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefat haberini aldıklarını ve buruk bir sevinç yaşadıklarını da vurgulayan Ulusoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bugünkü rekoru bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'a adıyoruz. Bu rekor, kariyerimin 10'uncu dünya rekoru. Bugün elde ettiğimiz paletsiz, değişken ağırlıklı serbest dalış branşındaki rekor ile dünyada bu dalda kırılmış ilk dünya rekorunun sahibi oldum. Benim için çok özel bir gün bugün. Yıl içinde farklı branşlarda dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım. Bana inanan, destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.”

Serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 9 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru bulunan ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy'un aynı zamanda, 2 dünya şampiyonluğu, bir Avrupa şampiyonluğu ve bir dünya ikinciliği bulunuyor.

Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda dün de paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında 81 metreye dalarak dünya rekoru kırmıştı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim