• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Castrol KTM Takımı, 2015 Dakar için hazır

Castrol KTM Takımı, 2015 Dakar için hazır
Dünyanın en zorlu rallisi Dakar 2015’e Türkiye’den katılacak 2 takımdan birisi olan Castrol KTM Takımı, tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Toplantıya, başta Arjantin Başkonsolos Yardımcısı Alicia Barone olmak üzere Castrol KTM Takımı’nın sponsorları katıldı. 

Tecrübeli pilotlar Dakar 2015’e hazırlar

Yarışma, 4 Ocak-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Arjantin, Bolivya ve Şili’den geçerek tekrar Arjantin’de bitecek.  Bu zorlu yarış öncesi tüm pilotları heyecan sarmış durumda.
Dünyanın en zor rallisi Dakar 2015’e motosiklet kategorisinde Türkiye’den katılacak 2 takımdan birisi olan Castrol KTM Takımı yarışmacılarından tecrübeli pilotlar Selçuk Bektaş ve Koray Özkaplan, bu yıl 37’nci, Güney Amerika’da ise 7’ncisi start alacak olan yarışmaya hazır olduklarını düzenledikleri basın toplantısı ile açıkladılar.

“Yarışlar Arjantin’de heyecanla beklenir”

Arjantin Başkonsolos Yardımcısı Alicia Barone, yarışmanın Arjantin'de yapılacak olmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Barone, "2 yıldan beri Türkiye’de yaşıyorum. Arjantin, güven, heyecan ve tutkunun bir arada yaşandığı bir ülkedir. Arjantin’de bu yarışlar, her zaman heyecanla beklenir. Arjantin, motor sporlarına büyük bir tutkuyla bağlıdır. Hem otomobil hem de motor yarışları bizim için bir heyecan, bir tutkudur. Türkiye’nin Dakar’a katılacak olması çok güzel. Bunu büyük bir şans olarak görüyorum. Türkiye’den yarışmaya katılacak takımların yarışmacıları, o bildiğim güzel ülkem Arjantin’in hoş ve göz kamaştırıcı manzarasında yarışacaklar. 

Bence, Türkiye’ye döndüklerinde çok farklı duygular içinde olacaklar” diyerek yarışmacılara başarılar diledi.

“Türk Bayrağı’nı Dakar 2015’te dalgalandırmak istiyoruz”

Dakar 2015 yarışmalarına için çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Castrol KTM Takımı yarışmacılarından deneyimli pilot Selçuk Bektaş, bu yarışmaya tek başlarına gitmelerinin çok zor olduğunu söyleyerek kendilerine destek veren sponsorlara teşekkür etti. 

Kemal Merkit’in teşvikleriyle bu spora başladığını ifade eden Bektaş, “Kemal ağabeyimizi kaybettikten sonra psikolojik olarak zor günler geçirdim. Sevgili takım arkadaşım Koray Özkaplan’ın desteği ile tekrar geri döndüm. 2013’ün sonunda itibaren çalışmalarımıza hız verdik. Türkiye’den 2 takımdan 4 kişi katılıyor. Benim en avantajlı olarak gördüğüm şey, çok iyi bir takım arkadaşımın olmasıdır. Çok güzel bir yarış çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm yarış hipodrumlarında olduğu gibi Türk Bayrağı’nı 2015 Dakar’da da dalgalandırmak istiyoruz. 
Türkiye’yi orada temsil etmek gerçekten bizim için gurur verici olacaktır. Hedefimiz, çok iyi bir derece ile Türkiye’ye dönmektir” dedi.

“Dakar 2015’e çok iyi hazırlandık”

Çok iyi bir takım arkadaşının olduğunu vurgulayan tecrübeli pilot Koray Özkaplan ise, Kemal Merkit’i kaybetmelerinin kendilerini çok etkilediğini söyledi. Çok zorluk süreçler sonrası Dakar 2015’e hazır oldukları belirten Özkaplan, “Motor sporları, gerçekten zor ve meşakkatli bir iş. Çok iyi hazırlandık. Biz takım olarak 2015 Dakar’a hazırız. Bundan sonra yapacağımız tek şey, yarışlara kadar çok sakin bir şekilde yarışları beklemektir. Dakar hayatımızdan birçok şeyi çalsa da biz orada Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak için mücadele vereceğiz. 

Motorumuza çok güveniyoruz. Yarış öncesi testlerde adeta bir sanat şah eseri ortaya çıktığını gördük. Bu yarışlar için en ideal motor diyebilirim. Bu da tabi, bizim için bir psikolojik rahatlıktır. Yarışta finish (bitiş) çizgisinde mutlu sona ulaşmak en büyük hayalimiz. Bunu da başaracağımıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

www.UlasimOnline.com

 

Bu haber toplam 2746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim