• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Lütfi Elvan, Antalya için hazırlanan mega projeleri kamuoyuna açıkladı

Lütfi Elvan, Antalya için hazırlanan mega projeleri kamuoyuna açıkladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, '24 ayar' olarak nitelendirdiği projelerle ilgili bilgi verdi. Lara'da yer alacak portakal dilimi şeklindeki Altın Portakal Yat Limanı ilk kez görücüye çıktı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya için hazırlanan projeleri kamuoyhuna açıkladı. ANFAŞ Expo Center'da gerçekleşen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de katıldı. Toplantıyı yaklaşık 3 bin kişi takip etti. Toplantı "Yeni Akdeniz yolunda ilk hedef Antalya" sloganıyla başlayan ve proje bilgilerinin yer aldığı tanıtım filmi ile başladı. 

24 AYAR PROJELER 

Muhalefetin hayal dahi edemeyeceği projeleri gerçekleştiren bir iktidar olduklarını vurgulayan Elvan, "Bizler geceli gündüzlü çalıştık. Antalyamızın 20 yılda kat edeceği mesafeyi 5 yıla düşürmek için olağanüstü çaba sarf ettik. 24 ayar projelerimizle Antalyalıların huzuruna geldik. Bizim iktidarımız mega projeleri gerçekleştiren bir iktidardır. 24 saat 7 gün hizmet etmek için yola çıktık. Bizim kalbimiz Antalya diye atıyor. Bizler Antalya'yı bir dünya kenti, bir dünya markası yapmak için yola çıktık. Otoyollarıyla, hızlı treniyle, havalimanlarıyla, bölünmüş yollarıyla, akıllı kentiyle, sulama projeleriyle dünyada parlayan bir yıldız yapmak için yola çıktık" diye konuştu. 

TARIM SEKTÖRÜNE MÜJDELER 

Sektör sektör Antalya'yla ilgili yatırımları anlatan Elvan, Antalya'nın tarımsal ve bitkisel üretimde Türkiye'de birinci sırada olduğunu vurgulayarak, tarım alanındaki yatırımları anlattı: "Tarım alanında en önemli projelerimizin başında baraj, gölet ve sulama tesisleri geliyor. Şu ana kadar çok sayıda projeyi tamamladık. 21 proje devam ediyor. 66 adet gölet ve sulama projesi planladık. Bunları teker teker hayata geçireceğiz. Dere ıslahı önem arz ediyor. Bugüne kadar çok sayıda ıslah çalışması yaptık. İnşaat aşamasında 8 dere ıslahı projemiz var. Planladığımız dere ıslahı projesi 92. Bu projelerin hepsi teker teker gerçekleştirilecek. Antalya tarımı şahlanacak. Üretimi artacak. Cebine daha çok para girecek. Salma sulamadan tamamen damla sulamaya geçilecek. Verim ve üretkenlik artacak, maliyet düşecek" dedi.

ALTIN PORTAKAL YAT LİMANI

Antalya'nın ana sektörlerinin başında turizmin geldiğini hatırlatan Elvan, "Turizme yönelik önemli yatırımlarımız projelerimiz var. Bunların başında kruvaziyer liman geliyor. Lara ve Demre'de kruvaziyer liman yapacağız. İhtiyaç olması halinde başka kruvaziyer limanlar inşa edeceğiz. Yat limanı Antalya için olmazsa olmazların başında geliyor. 2 bin 750 yat bağlama kapasitemiz var. Antalya gibi yıldızı parlayan bir kente çok daha fazlası gerekli. Bağlama kapasitemizi arttıracağız. Demre ve Gazipaşa'da yat limanı devam ediyor. Muratpaşa'da da Altın Portakal Yat Limanı'nı inşa edeceğiz. Manavgat'ta da başka bir yat limanı yapacağız. Kumluca'da, Serik'te Finike de yat limanı ihtiyacı olursa onları da teker teker gerçekleştirceğiz" dedi. 

FERHAT GİBİ DAĞLARI DELECEĞİZ

Ulaşım ve iletişim altyapısının olmazsa olmazların başında geldiğini anlatan Elvan, karayolu yatırımlarını anlattı. "Torosları Ferhat gibi delip geçeceğiz" diyen Elvan'ın açıkladığı karayolu müjdeleri şunlar: "Antalya- Alanya otoyolu. Antalya-Denizli otoyolu. Antalya-Afyonkarahisar otoyolu. Mersin-Antalya bölünmüş yolu. Elmalı- Gömbe-Kalkan yolu. Elmalı-Gömbe- Kaş yolu. Elmalı-Fethiye yolu. Elmalı- Korkuteli yolu. Kaş-Çatallar yolu. Kemer-Kumluca yolu. Tekirova-Kumluca yolu. Finike-Demre-Kaş-Kalkan yolu. Korkuteli-Bucak yolu. Bucak- Döşemealtı-Antalya yolu. Batı Çevre Yolu. Kuzey Çevre Yolu. Aksu-Belek turizm yolu. Alanya-Beyşehir-Konya yolu. Akseki-Seydişehir-Konya yolu. Alanya Mahmutlar-Konya- Karaman- Taşkent yolu. Gazipaşa-Ermenek- Konya yolu." 

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI

İstanbul'dan sonra 3. havalimanına sahip ikinci kentin Antalya olacağını açıklayan Elvan, isim tartışmalarına da son verdi. Daha önce Noel Baba Havalimanı olması önerisi gelen havalimanının isminin Caretta Caretta Havalimanı olacağını duyuran Elvan, "Kıskananlar çatlasın. 5 milyon yolcu taşıyacak. Bizler çalışıyoruz, iş yapıyoruz, onlar konuşuyor. Onlar konuşur AK Parti yapar" dedi. 

lara_kruvaziyer_limani.jpg

demre_kruvaziyer_limani.jpg

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim