• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

SAS Analitik Sigortacılık Günü düzenlendi

SAS Analitik Sigortacılık Günü düzenlendi
Dünya analitik lideri SAS, sigortacılıkta analitiğin önemini, kattığı değeri ve sunduğu fırsatları 29 Mayıs 2015 tarihinde “SAS Analitik Sigortacılık Günü”nde sigorta sektörüyle paylaştı.

Dünya analitik lideri SAS, çok büyük miktarda veri üretilen sektörler arasında yer alan sigortacılık sektöründe analitiğin kullanımını,faydalarını ve sigortacılığa özel sunduğu analitik çözümlerini, düzenlediği “SAS Analitik Sigortacılık Günü”nde anlattı.

Sigortacılık sektörünün önde gelen temsilcilerinin katıldığı özel toplantıda SAS’ın sigortacılık alanında sunduğu müşteri, bankasürans, aktüerya ve suistimal alanındaki analitik yaklaşımlar aktarıldı. SAS Sigortacılık Sektörü’nden Sorumlu İş Geliştirme Direktörü David Hartley, SAS Türkiye Genel Müdürü Hakan Erdemli, SBM Merkez Müdürü Aydın Satıcı ve Eureko Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı’nın konuşma ve sunumlarının yer aldığı “SAS Analitik Sigortacılık Günü”nde analitik sayesinde sigorta şirketlerinin verileri ile ne gibi avantajlara sahip olabilecekleri dile getirildi.

SAS Analitik Sigortacılık Günü açılış konuşmasını yapan SAS Türkiye Genel Müdürü Hakan Erdemli, “Türkiye’de sigortacılık sektörü istikrarlı büyümesine devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %12,85 oranında büyüdü ve 8 milyar TL’lik prim seviyesine ulaştı. GSMH ile oranlandığımızda ise hali hazırda ülkemizin penetrasyon oranı %1,5 seviyesinde. Bu oranı %7 olan Avrupa ortalamasıyla kıyaslandığımızda, Türkiye’de gelişime çok açık bir alan olduğu ortaya çıkıyor. Tüm bu olumlu göstergelerin aksine sektörün teknik kârlılık tarafındaki sıkıntısı ne yazık ki kendini 2015’in ilk çeyreğinde gösterdi. İlk çeyrekte, hayat sigortası dışında sektörde toplam 205 milyon TL teknik zarar oluştuğu açıklandı. Sigorta sektörünün tamamı için teknik kârlılığa geri dönmek çok büyük bir önem taşıyor. Bunun için de suistimal önleme çözümleri başta olmak üzere analitik temelli çözümlerin kullanılması kaçınılmazdır.”dedi.

SAS Sigortacılık Sektörü’nden Sorumlu İş Geliştirme Direktörü David Hartley, Avrupa’da yapılan Sigortacılıkta Suistimal Durum Araştırma Raporu’nun sonuçlarını açıkladığı toplantıda Haziran ayı içinde Türkiye Sigortacılık Sektörü için de yapılacak araştırma ile benzer bir raporun yazılıp yayınlanacağı bilgisini verdi. SBM Merkez Müdürü Aydın Satıcı ise sektörde suistimalle mücadelenin önemine değinerek, SAS Suistimalle Mücadele Çözümü ile yaptıkları organize suistimalle mücadele çalışmalarından bahsetti.

Etkinlikte söz alan Eureko Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı, dijital stratejilerinin temeline veriyi koyduklarını belirterek, şirket olarak analitiğe bakış açılarını ve SAS çözümlerini kullanarak devam eden analitik yolculuklarını anlattı.

sas+analitik+sigortacilik+gunu.jpg

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim