• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yeni Süveyş Kanalı 6 Ağustos'ta açılacak

Yeni Süveyş Kanalı 6 Ağustos'ta açılacak
Yeni Süveyş Kanalı’nın açılışına resmi geri sayım başladı. Süveyş Kanalı Yönetimi WPP konsorsiyumu işbirliğinde “Yeni Mısır’ın Sembolü” olacak kanalın iletişim kampanyasını başlattı. Kanalın resmi açılışı 6 Ağustos 2015'de yapılacak.

Süveyş Kanalı Yönetimi (The Suez Canal Authority -SCA),  resmi açılışı 6 Ağustos 2015’te Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El-Sisi tarafından yapılacak Yeni Süveyş Kanalı’nın kutlamalarını başlattı.

Yeni Süveyş Kanalı’nın küresel iletişim kampanyası ve açılış kutlamaları, SCA, dünyanın en büyük pazarlama iletişimi grubu WPP ve birkaç yerel Mısırlı şirket tarafından yönetilecek. Projede görev alan WPP ekibi, Memac Ogilvy Public Relations liderliğinde Memac Ogilvy & Mather, Media Waves, Emeco Travel, JWT, Mindshare ve Richard Attias & Associates şirketlerinden oluşuyor.

SCA Başkanı Amiral Mohab Mameesh küresel iletişim kampanyası hakkında “Yeni Süveyş Kanalı, sadece açılan yeni bir su yolu ve olağanüstü bir mühendislik başarısı değil. Yeni kanal aynı zamanda Mısırlıları biraraya getirip, ülkemiz  için yenilemiş bir gurur kaynağı ve daha müreffeh bir geleceğin anahtarıdır.” dedi.

Sözlerine “Projenin %80’i tamamlandı ve halen inşaat hızla devam ediyor” şeklinde devam eden Amiral Mameesh, bugüne kadar inşaat sahasından 210 milyon tonluk kumun çıkartıldığını iletti. Amiral Mamesh, “Şimdi dikkatimizi bu başarının Mısır halkıyla birlikte kutlanmasına ve Mısır’ın dünyaya bu yeni hediyesini paylaşmaya çeviriyoruz.” dedi.

WPP’nin yürüteceği geniş kapsamlı bütünleşik pazarlama kampanyası, sadece Mısır halkına yönelik olmayacak aynı zamanda yeni kanalın hikayesini tüm dünyaya anlatacak. Kampanya, 72 km uzunluğundaki kanalı sadece 12  ay içerisinde tamamlayan Mısır halkının kararlılığını ve yeni kanalın ülke, bölge ve dünyaya etkisini anlatmaya odaklanacak.

Kampanya, 6 Ağustos’ta Yeni Süveyş Kanalı’nın kıyısında düzenlenecek gala etkinliğiyle sona erecek. Etkinlikte Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El-Sisi, dünya liderleri, fikir önderleri ve medya eşliğinde Kızıl Deniz ve Akdeniz arasında ilk defa kuzey ve güney yönlerinde çift taraflı gemi trafiğine de şahitlik edecekler.

“Yeni Süveyş Kanalı, Mısır’ın yeni sembolü olarak Mısır halkının enerjisi, becerisi ve kararlığını ifade edecek, modern zamanlarda Mısır’da yapılmış en önemli proje olarak öne çıkacak” diyen Amiral Mameesh projenin on yıllar boyunca Mısır ekonomisi ve toplumunu zenginleştireceğini ifade etti.

Devasa mühendislik projesi Mısır halkının 6 gün içerisinde kendi içine topladığı 8.5 milyar ABD Dolarlık sermaye ile 6 Ağustos 2014’te başladı. İlk tahminlere göre 3 yılda bitmesi beklenen proje, büyük bir çabayla 12 ayın altında tamamlanmaya hazır hale geldi.

Süveyş Kanalı 150 yıldan uzun bir süredir Mısır ekonomisinin kalbini oluşturuyor. 72 km uzunluğundaki yeni hat, kanalda bugüne kadar yapılamayan çift yönlü trafiği mümkün kılacak ve günlük gemi geçiş kapasitesini ikiye katlayacak. SCA, 2015 yılında kanaldan elde etmeyi hedeflediği 5.3 milyar ABD dolarlık geliri, 2023 itibarıyla 13.2 milyar ABD dolarına çıkartacak ve Süveyş Kanalı’nın dünyanın en büyük denizcilik rotası olma rolünü kuvvetlendirecek.

Yeni Süveyş Kanalı aynı zamanda Süveyş Kanalı Bölgesi olarak bilinen ve sıfırdan kurulacak yeni bir endüstriyel bölgenin de kalbi olacak. Üretimden lojistiğe, gemi tamiratından daha fazlasına pek çok yeni iş koluna evsahipliği de yapacak bölge, dünya ticaretinin önemli merkezlerinden biri olacak ve dünyada 1.6 milyar müşteriye hitap edecek. Proje Mısır’a yıllar boyunca yeni yatırım ve istihdam imkanları tanıyacak.

suveys.jpg

suveys1.jpg

suveys2-001.jpg

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim