• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Lazer Silah Sistemi 2020’de gerçek oluyor!

Lazer Silah Sistemi 2020’de gerçek oluyor!
Amerikan Donanması’ndan üzerinde çalıştığı lazer silah sisteminin gemilerde kullanım tarihi belli oldu ve 2019-2020 yıllarında aktif olarak Donanma’ya ait kısmi gemilerde kullanıma başlanacağı açıklaması yapıldı.

Amerikan Donanması'nın üzerinde çalıştığı Lazer Silah Sistemi ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilerde, Lazer Silah Sistemi'nin çıkış tarihi de yer aldı! İlk olarak bilim kurgu filmleri ile ortaya çıkan Lazer Silahlar, birçok örneğinin gerçek hayata yansımasında olduğu gibi bu konuda da gerçeklik kazanmıştı.

Geçtiğimiz yıl, yani 2014 yılı kapsamında Amerikan Donanması, ilk işlevsel tahribat gücüne sahip Lazer Silahını duyurmuş ve bu Lazer Silahının nasıl sonuçlar verdiğine dair bir tatbikat görüntüsünü de tüm dünyaya göstermişti. Ancak Amerikan Donanması, söz konusu bu etkili lazer silahı ile ilgili geliştirme süreçlerinin ne zaman tamamlanacağına ya da ne zaman seri üretime geçeceğine dair tarih bilgisinde bulunmamıştı. Zira o dönemlerde yayınlanan bilgilerde bu Lazer Silahın henüz, büyük çaplı tahribat yapma yeteneğinin bulunmadığı, sadece insansız hava araçlarına ve insanlara etkili atışlar yapabildiği detayları yer almıştı.

Aktarılan teknik detaylarda ise Amerikan Donanması’nın Lazer Silah Sistemi’nin şu an 30 kW gücünde olduğu aktarılıyordu. Son gelen bilgiler ve aktif kullanın için öngörülen tarih ise ilerleme kaydetmiş.

Doğrudan Amerikan Donanması’ndan yapılan bilgiler ışığında, uzun süredir gelişimi devam eden Lazer Silah Sitemi projesinde gelişmeler kaydedildiği ve 2019-2020 yıllarında aktif olarak Donanma’ya air kısmi gemilerde kullanıma başlanacağı açıklaması yapıldı. Açıklamaya eklenen teknik detaylarda ise daha önce 30kW gücünde olan Lazer Silah Sitemi’nin gücü, 100-150 kW aralığına kadar yükseltilmiş. Ancak bu yükselişin ardından, daha önce olduğu gibi Amerikan Donanması’ndan bir tatbikat görüntüleri yayınlanmadı.

Yani daha önce bir İnsansız Hava Aracı'nı düşürecek güce sahip olan Lazer Silah Sistemi’nin, güçlendirilmiş hali ile neler yapabileceği sorusu, şu an için cevapsız kalıyor.

Öyle görünüyor ki önümüzdeki yıllarda daha çok, bir zamanların bilim kurgu filmlerinin konusu olan gelişimlerin, gerçek hayata uyarlanmış hallerine rastlıyor olacağız. Zira teknoloji, birçok kimsenin tahmin ettiğinden çok daha yüksek bir ivme ile gelişimini, kapalı kapılar ardında sürdürmeye devam ediyor.

Bu haber toplam 1607 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim