• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İnternet Explorer’dan neden vazgeçildiği belli oldu

İnternet Explorer’dan neden vazgeçildiği belli oldu
Yeni internet tarayıcısı Spartan’ı geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtan Microsoft’un yıllar sonra Internet Explorer’dan neden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 10’u geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısıyla detaylı olarak tanıtan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu etkinlik kapsamında yeni internet tarayıcısı Spartan‘ı da tanıttı. Halihazırda dünyanın en popüler internet tarayıcısına sahip olan Microsoft’un yeni bir tarayıcıya yönelmesi ilk bakışta şaşırtıcı olsa da, Internet Explorer‘ın performansına daha detaylı bakıldığında Microsoft’un Spartan’a neden ihtiyaç duyduğu daha iyi anlaşıldı.

Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi güçlü rakipleri karşısında oldukça geride kalan ve kullanıcılar tarafından sık sık eleştirilen Internet Explorer’dan vazgeçilmesinde birçok etken rol oynamış olsa da, Microsoft’un nihai kararı vermesinde temel etkenin internet tarayıcısında bulunan aşırı sayıdaki hatalar olduğu ortaya çıktı. Internet Explorer’da ortaya çıkan sayısız hatayı çözmeye devam edemeyeceğini sonunda fark eden Microsoft çareyi Edge adını taşıyan yeni bir motorla çalışan ve sıfırdan tasarlanan Spartan’a yönelmekte buldu.

Internet Explorer‘dan vazgeçme kararıyla ilgili konuşan Microsoft yöneticisi Charles Morris, internet tarayıcılarında görülen hataları çözmeye çalışmanın Internet Explorer kaynak alınarak kodlanan internet sitelerinin çökmesine neden olabileceğini belirtti. Microsoft’un geçmişin hatalarından da kendisini soyutlamak istediğini kabul eden Morris, Windows 10’la beraber kullanıcılarla buluşacak olan Spartan’la birlikte yeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim