• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Dünya devleri onun peşinde!

Dünya devleri onun peşinde!
MT Bilgi Teknolojileri’nin ürettiği, EFT POS özellikli yeni nesil yazar kasa VERA Delta, teknoloji alanında Türkiye’nin yüz akı oldu.

Günümüzde, büyük ölçüde dijitalleşmeye ve internete bağlı teknolojik gelişmenin uluslararası rekabetin belirleyici unsuru haline geldiğini, bundan dolayı da araştırma geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin önemi yeni ekonomide artıyor.

Tüm dünyada eski sektörler önemini, karlılığını, istihdam gücünü, üretim kapasitesini yavaş yavaş yitirmeye başladı. İnovasyon, Ar-Ge, temel araştırmalar sonucu ortaya çıkarılıp ticarileştirilen ürünler ve yöntemler dünya ekonomisine yön vermeye, şekillendirmeye başladı. Teknoloji bir nevi uluslararası rekabetin belirleyici unsuru haline geldi.

Bu teknolojik inovasyon çağında, MT Bilgi Teknolojileri, yazar kasa ve POS makinasını aynı cihaz üzerinde birleştirerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve inovasyon alanında Türkiye’nin yüz akı oldu. MT Bilgi Teknolojileri, teknolojiyi ilk üreten olmasına rağmen esnafı düşünüp, piyasaya en uygun fiyatla ürün vererek farklılığını gösterdi ve EFT POS özellikli yeni nesil yazar kasa piyasasının belirleyicisi oldu. MT Bilgi Teknolojileri yetkilileri “Bugün dünyanın önemli ülkeleri bu teknolojiyi kendi ülkelerinde kullanarak vergide kayıp ve kaçağın önüne geçebilmek için VERA Delta’yı yakından takip ediyor” dediler.

Otoparklara özel cihaz
 
MT Bilgi Teknolojileri yetkilileri sadece VERA Delta’yı üretmekle yetinmediklerine de dikkat çekerek eczane ve otoparklar için de çözümler ürettiklerini anlattılar. Yetkililer “Araştırma ve geliştirme çalışmalarını esnafın işini kolaylaştıran ve ekstra gelir kazanmasını sağlayacak hizmetler doğrultusunda sürdürdük. Kısa süre önce esnafın kullanımına sunulan bu çözümlerden biri de ‘Eczane Çözümleri’ oldu” dediler. Yetkililer bu konuda şunları söylediler: “Vera’nın sunduğu eczane çözümleriyle eczanelerin en büyük sorunlarından biri olan ‘Muayene Katılım Payı’na çözüm üretildi. Eczaneler artık bu bedeller için vergi ödemek ya da yüzde 0 KDV’li fiş kesmek vb. işlemler yapmaktan kurtuluyor. Otopark çözümleriyle ise birden fazla otoparkın tek merkezden anlık doluluk oranlarını görmek ya da tüm terminallerden kaçak araç tahsilatı yapmak sorun olmaktan çıktı. Bunlar dışında VERA Delta abone dağıtım, hızlı perakende satış, biletleme ve restoran gibi pek çok alanda katma değer sağlayan sektörel ödeme kaydedici cihaz çözümleri sunuyor.”

NEDEN VERA DELTA?
 
- EKÜ diğer cihazlarda 1.2 milyon satır ve 4 milyon satır arasındayken Vera Delta 40 milyon satır imkanı veriyor. Bu da işlem hacminin yüksek olduğu işletmelerde kısa süreli ekstra EKÜ maliyetini en aza indirgiyor.
- Mali hafıza diğer modellerde 10 yıl ile sınırlıyken Vera Delta’da bu süre 20 yıl olarak planlandı. Bu da yine işletmenin yazar kasa mali hafızasını sık sık değiştirerek ekstra maliyete katlanmasını engelliyor. 
- PLU kapasitesi diğer cihazlarda 10 bin ve 20 bin adet arasında konumlandırılırken bu kapasite Vera Delta’da 100 bin adet.  
- Tüm banka kredi kartlarıyla uyumlu.
- Ortak POS kullanımına hazır.
- Banka uygulamaları, sektörel uygulamalar, ekstra satış uygulamaları mevcut.
- Üstün pil performansı ile paket servis ve saha dağıtım için seyyar kullanıma uygun.
- GPS modülü sayesinde konum bilgisi alabilme özelliği mevcut.
- Hem mobil hem de masaüstü kullanımına uyumlu tasarıma sahip.
- GPRS iletişimine ek olarak ethernet girişi sayesinde kesintisiz haberleşme imkanı var.
- Çevre birimleri ile kullanıma hazır cihaz yapısı, barkod ve QR kod bağlantısı mevcut.
- Para çekmecesi ücretsiz.
- Yaygın servis ağı ile ücretsiz kurulum ve garanti kapsamında servis desteği var.
- Kesintisiz hizmet için yönetilen yerinde müdahale merkez destek servis ekibi bulunuyor.

Tek cihazda birçok özellik

Visa ve Mastercard sertifikasyonuna sahip, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen IP tabanlı EFT POS özellikli yazarkasa sistemleri, taşınabilir cihaz olma özelliği ile artık yaşamı kolaylaştıran bir teknoloji olma özelliği taşıyor. VERA yazar kasa POS sistemi, tek bir cihazda nakit, temaslı kredi kartı ve NFC diye adlandırdığımız temassız ödeme erişimi gibi güncel ödeme tiplerinin tümünü destekleyen dünyada bu formatta tasarlanmış ilk ve tek ürün. 

Bu haber toplam 1975 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim