• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yeni sanal gerçeklik gözlüğü: Vive

Yeni sanal gerçeklik gözlüğü: Vive
Oyun dünyasının önemli firmalarından Valve ve cep telefonu üreticisi HTC’nin işbirliği ile üretilen Vive isimli sanal gerçeklik gözlüğü tanıtıldı.

Son yıllarda popüler olan konuların başında sanal gerçeklik geliyor. Aralarında Facebook, Samsung ve Google gibi firmaların bulunduğu şirketler bu alana yatırım yapıyorlar. Sektör için yeni bir ürün olan Vive ise HTC ve oyun firması Valve işbirliği ile geliştirildi. 
 
Duyurusu yapılan Vive, Portal ve Half Life gibi oyunların üreticisi Valve ile akıllı telefon firması HTC işbirliği ile piyasaya sürülüyor. Üzerinde 1280x1080 piksellik bir ekran bulunan gözlüğün ekran yenileme frekansı saniyede 90 kare olarak açıklandı. 360 derece görüş açısı sunacak olan gözlükte birçok sensör bulunuyor. Sensörler kullanıcının en küçük  hareketlerini bile algılayacak şekilde tasarlandı. 
 
HTC’nin Barselona’da düzenlediği etkinlikte tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü bu yıl Aralık ayında satışa sunulacak. Vive’ın Geliştirici Sürümü ise Eylül ayında piyasaya sürülecek. Yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive, Valve’in kısa süre önce duyurduğu sanal gerçeklik oyun platformu SteamVR ile uyumlu olarak çalışabilecek. HTC ve Valve’den yapılan açıklamaya göre Vive uyumlu oyunlar ya da mevcut oyunların uyumlu sürümleri kısa bir süre sonra duyurulacak. 
 
SANAL GERÇEKLİK YÜKSELİYOR
 
Facebook, Oculus firmasını satın alarak sanal gerçeklik alanına adım atmıştı. Oculus’un Rift isimli sanal gerçeklik gözlüğü bulunuyor. Oculus Rift kendi ekranına sahip bir ürün. Samsung’un de Gear VR adını verdiği ve telefonla kullanılan bir sanal gerçeklik gözlüğü bulunuyor. Ayrıca Google’ın da akıllı telefonlarla beraber kullanılabilen CardBoard adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğü de bir diğer alternatif. Bu kadar ürüne rağmen sektörde bu cihazlarla beraber kullanılabilecek oyun ve benzeri içerik sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim