• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Siemens’ten trafiğe yenilikçi çözümler

Siemens’ten trafiğe yenilikçi çözümler
Dünya çapında 900 şehirde hayata geçirdiği akıllı ulaşım sistemleriyle 2 milyar insanın trafik sorununa çözüm alternatifleri sunan Siemens, trafik yönetimine getirdiği yenilikçi çözümlerini Intertraffic İstanbul 2015 Fuarı’nda tanıtıyor.

Siemens, Intertraffic 2015’de kentlerin ulaşım ve trafik yönetimine donanım ve yazılımlarıyla sunduğu mühendislik çözümlerini, standında Tam Adaptif Trafik Yönetim Sistemleri, Kavşak Kontrol Cihazları, İhlal Tespit Sistemleri ve Sicore Plaka Tanıma Kameraları, Akıllı Park Sistemleri, Şehir İçi Aydınlatma Sistemleri, Tünel Otomasyon ve Kontrol Yazılımları (ITCC),  Otoyol Kontrol ve Yönetim Sistemleri (Conduct+) başlıklarıyla tanıtıyor.

Sekizincisi düzenlenen ulaştırma sektörü profesyonellerini bir araya getirerek altyapı, trafik yönetimi, yol güvenliği ve park sistemleri alanında faaliyet gösteren 200 firma ve 85 ülkeden 5 bin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Intertraffic İstanbul Fuarı 29 Mayıs’a kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

YENİLİKÇİ, ÇEVRECİ, GÜVENLİ VE AKILLI TRAFİK ÇÖZÜMLERİ

Siemens’in Almanya’daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen ve yakın zamanda yol üstü park sorununa inovatif bir çözüm olarak pazarda yerini alacak Akıllı Park Sistemleri de Intertraffic 2015’te tanıtılacak. Bu sistemle aydınlatma direklerine yerleştirilen bir radar sensör, bir aplikasyon üzerinden gerekli yönlendirmeyi yaparak etkili park yönetimi sağlıyor. Büyük şehirlerin en önemli trafik sorunlarından biri olan park problemine kolay ve etkili bir çözüm sunan bu sistem için ek bir teçhizata gerek duyulmuyor ve bu sistem bir elektrik veya aydınlatma direğine kolayca monte edilebiliyor. Bu yeni uygulama, park yönlendirmesinin yanı sıra park ihlallerini de tespit ederek gerekli yaptırımların uygulanmasını sağlıyor.

Şehir içi ve şehirlerarası yollarda anlık olarak trafiğin eğilimini izleyen, trafik sıkışıklığının başladığı yer ve nedenlerini sürekli ölçüp trafiğe gerekli müdahalelerde bulunulmasını sağlayan Siemens hem donanım hem de yazılımlarıyla daha konforlu bir ulaşıma katkıda bulunan Siemens, tam adaptif trafik yönetimi uygulamaları ve trafik mühendisliğinde uzman kadrosu ile alanında öncü yazılım ve kavşak kontrol cihazları ile şehirlerin artan trafik yoğunluğunun önüne geçiyor.

Belirlenmiş, tanımlanmış, yasaklanmış bölgelerde yapılan hız, parklanma ve ücretli geçiş ihlallerini belirleyen Sicore plaka tanıma kamerası ise tek bir çözümle birden çok soruna etkili yanıtlar sunulmasını sağlıyor. Sicore ile hastane, okul çevresi gibi bölgelerde hız limiti, şehirlerdeki araç trafiğine kapalı bölgelere giriş gibi ihlalleri yapan araçlar tespit ediliyor. Siemens Sicore sistemi, kamera, yazılım, donanım, kayıt alma ve iletişim sistemini tek bir çözümde sunmasıyla diğer sistemlerden farklılaşıyor.

Şehirlerdeki aydınlatma sistemlerinin bir merkezden izlenmesi, servis ihtiyaçlarının denetlenerek müdahale edilmesini sağlayan Siemens Akıllı Aydınlatma Sistemleri de kentlerdeki aydınlatma sistemlerini daha optimum hale getiriyor; gerekli iyileştirme ve yeniliklerin zamanında yapılarak daha düşük enerji tüketimi ve dolayısıyla daha çevreci aydınlatma sistemleri sağlıyor. Siemens’in akıllı aydınlatma sistemleri için performansa dayalı anlaşmalar sunmasıyla şehirler bu yatırımlarından kısa vadede optimum fayda kazanıyor.

Siemens ITCC (Akıllı Tünel Kontrol Merkezi) sistemi ile bir tünelin güvenlik, elektrik, elektrifikasyon ve mekanik işlerini A’dan Z’ye gerçekleştiriyor. Siemens Türkiye’nin bu alandaki uzmanlığı tüm dünyada beğeni topluyor ve Siemens Türkiye, Tünel Otomasyonu çözümlerinde Siemens’in global yetkinlik merkezleri arasında bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye’de 70 km tünelin yapımını gerçekleştiren Siemens, bu kapsamda tünele enerjinin getirilmesi ve dağıtımı, aydınlatma, havalandırma, tünel içi radyo sistemleri, güvenlik kameraları, sulu yangın söndürme sistemleri, yangın algılama ve ihbar sistemleriyle ilgili donanım ve yazılım sunuyor. Siemens ITCC çözümleri Türkiye’deki birçok tünelde kullanılarak yolcu ve operatörlere maksimum güvenlik sunuyor. Benzer bir yaratıcı mühendislik çözümü ile Siemens otoyol yönetim ve kontrol sistemleri alanında ve ücret toplama çözümlerinde de kullanıcı dostu çözümleri ile fark yaratan, yüksek katma değerler anahtar teslim çözümler sunuyor.

Trafik yönetim sistemleri konusundaki uzmanlığı, başarısı kanıtlanmış ürünleri ve trafik yönetimine sunduğu tüm yenilikleriyle Siemens, Intertraffic 2015 Fuarı’nda üç gün boyunca yeni nesil trafik yönetimi çözümlerini İstanbul Fuar Merkezi 10 F Salonu Numara 4’te sergiliyor.

Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim