• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Solar Impulse, Büyük Okyanus'un üçte birini aştı

Solar Impulse, Büyük Okyanus'un üçte birini aştı
28 Haziran’da Japonya’nın Nagoya kentinden havalanan uçak 40 saatlik uçuşla Büyük Okyanus’un üçte birlik kısmını aştı.

Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa'nın desteklediği Solar Impulse, güneş enerjisiyle çıktığı dünya turunun en zorlu kısmı olan Büyük Okyanus uçuşunun üçte birini tamamladı.

Brisa'dan yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek üzere 9 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den dünya turuna başlayan Solar Impulse, yolculuğunun en zorlu etabı olan Büyük Okyanus üzerindeki uçuşunun üçte birlik kısmını geride bıraktı. 28 Haziran'da Japonya'nın Nagoya kentinden havalanan uçak 40 saatlik uçuşla Büyük Okyanus'un üçte birlik kısmını aştı ve maksimum irtifada Hawaii'ye doğru seyrini sürdürüyor.

Tam olarak 5 gün ve 5 gece havada kalarak Büyük Okyanus'u tek seferde geçecek olan Solar Impulse'ın mucidi ve pilotları olan Bertrand Piccard ve Andre Borschberg, gündüz artı 40 derece, gece ise sıfırın altında 40 derece aralığında değişen kabin sıcaklığıyla ve uykusuzlukla mücadele ediyor.

Solar Impulse, hava koşullarının elvermesi halinde 3 Temmuz'da Hawaii'ye iniş yapmayı planlıyor.

Türkiye'den Brisa desteği

Güneş enerjili uçak, dünya seyahatinde toplamda 12 etabı tamamlayarak yolculuğun başladığı Abu Dabi'ye dönecek. Solar Impulse'ın dünya turuna, Türkiye'den Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa eşlik ediyor. Yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonuyla hareket eden Brisa, Solar Impulse programında Türkiye'den ilk ve tek temsilci olarak yer alıyor.

Uğradığı ülkelerde yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin bilinci ve kullanım alanlarını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetlerle ortak kampanyalar yürüten Solar Impulse, Türkiye'deki tek resmi partneri Brisa ile Türk kamuoyunda da yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Solar Impulse'ın yolculuğuyla ilgili detaylı bilgilere "www.SolarImpulse.com" internet adresinden ve Brisa'nın twitter ve facebook hesaplarından ulaşılabiliyor.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim