• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ödüllü mühendis, Uzay Kampı Türkiye'ye geliyor

Ödüllü mühendis, Uzay Kampı Türkiye'ye geliyor
Adı ABD’nin Alabama eyaletinde, Huntsville şehrinde bulunan Uzay ve Roket Merkezindeki “Şeref Listesi”ne verilen mühendis Edward Van Cise Uzay Kampı Türkiye’ye geliyor.

Halen NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Uçuş Yöneticisi olarak görev yapan Edward Van Cise, 2-8 Ağustos ve 9-15 Ağustos dönemlerinde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek; kariyeri, uzay tutkusu ve hayallerini nasıl gerçekleştirdiğiyle ilgili sunum yapacak.

Edward Van Cise, 2010 yılında STS-131/19A uzay mekiği görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) Uçuş Kontrol Takımı Planlama vardiyası liderliği, 2011’de UUİ Expedition 28 görevi için uçuş yöneticiliği, 2013’de HTV-4 Japon kargo teslim görevi, 2014’de UUİ Expedition 41’in uçuş yöneticiliği gibi önemli görevleri üstlendi.

Gösterdiği üstün çalışma performansıyla “Çoklu NASA Ekibi Ödülleri”, “NASA Üstün Liderlik Madalyası” ve “NASA Olağanüstü Başarı Madalyası” gibi birçok ödülün sahibi olan Van Cise’in uzaya olan ilgisi küçük yaşlara dayanıyor. ABD’de katıldığı Uzay Kampı programlarında en başarılı öğrencilere verilen “Right Stuff” ödülünü alan ve uzay teknolojileriyle ilgili bir alanda çalışma hayali kuran Van Cise, tutkusunu Michigan Üniversitesi’nden Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında lisans eğitimi alarak mesleğe dönüştürdü. Van Cise’in adı 2012 yılında düzenlenen törenle ABD’nin Alabama eyaletinde, Huntsville şehrinde bulunan Uzay ve Roket Merkezi'ndeki “Şeref Listesi”ne yazıldı.

“GELECEĞİN KÂŞİFLERİ PROGRAMI”NIN ÖZEL KONUĞU

Astronotların uzaydaki çalışmalarını, uzay uçuşuna destek veren mürettebatın bulunduğu Yer Kontrol Merkezinden kesintisiz takip eden Van Cise, Uzay Kampı Türkiye’ye 2-8 Ağustos döneminde düzenlenecek “Geleceğin Kâşifleri Zirvesi”nin özel konuğu olarak katılacak.

Yıl boyunca uygulanan Geleceğin Kâşifleri Programı’nda; Uzay Kampı Türkiye Dijital Eğitim Merkezinden yapılan video konferans bağlantılarıyla takım çalışması, uygulamalı fen ve uzay bilimleri eğitimleri verilerek; öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına yönelmeleri teşvik ediliyor.

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim