• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İkinci gemi 2013 yılında teslim edilecek

İkinci gemi 2013 yılında teslim edilecek
Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Güldoğan, MİLGEM projesi kapsamında ilk gemiyi geçen yıl teslim ettiklerini, ikinci geminin testlerinin ise devam ettiğini söyledi.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, savunma sanayi alanında kara, deniz ve hava araç ile sistemlerinde bu yıl başlayan teslimat sürecinin 2013 yılında bütün sektörleri kapsayarak devam edeceğini bildirdi.

Güldoğan, ATAK helikopteri projesinde de resmi kabul sürecinin devam ettiğini, bu yıl yetiştirebilirlerse ilk helikopteri teslim etmeyi planladıklarını ancak resmi teslimatların önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını söyledi.

Güldoğan, kara, deniz ve hava araç ile sistemlerinde gündemde olan bir çok projenin 2004 yılından bu yana, yatırımların ise 2002 yılından bu yana devam ettiğini ifade etti.

Söz konusu projelerin test ve kalifikasyon aşamalarının ise son 1-2 yıldır yoğun bir şekilde sürdüğüne işaret eden Güldoğan, hava sistemleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu sene hava araçları noktasında ANKA'da (insansız hava aracı) 1,5 yıldır uçuş testleri devam ediyor. Bu yıl itibariyle resmi kabul süreci başlatıldı. Kabul uçuşları devam ediyor hatta geçen ay itibariyle bir kaza yaşandı malum, ki onun da teknik nedenleri tespit edildi ve önlemleri şu anda alınmış durumda. ATAK helikopteri projesinde de resmi kabul süreci şu anda devam ediyor. Bu sene yetiştirebilirsek ilk helikopteri teslim etmeyi planlıyoruz ancak önümüzdeki yıldan itibaren resmi teslimatlar başlayacak. Önümüzdeki yıl Hürkuş uçağımızın da ilk uçuşunu yapmayı planlıyoruz. Böylece 3-5 yıl önce projelendirilen sistemlerde teslimatlar başlamış olacak."

-"İkinci gemi 2013'te teslim edilecek"-

Deniz sistemlerine ilişkin bilgi veren Güldoğan, MİLGEM projesi kapsamında ilk gemiyi geçen yıl teslim ettiklerini, ikinci geminin testlerinin ise devam ettiğini bildirdi.

İkinci geminin de 2013'te teslim edileceğini anlatan Güldoğan, "Kalan 6 geminin seri üretimi için de yine sivil tersanelerimizde yapılması noktasında, şu anda ihale aşaması devam ediyor. İki tersanemiz orada yarışıyorlar. Yeni tip karakol botunun teslimat süreçleri devam ediyor. Sahil güvenlik arama kurtarma botunun ilk teslimatı için de artık son aşamaya geldik. Bu yıl bitmeden ilk gemiyi inşallah teslim etmiş olacağız" diye konuştu.

-"Altay'ın teslimatı için 2-3 yıl daha beklenecek"-

Sedat Güldoğan, kara sistem ve araçlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk milli ana muharebe tankı Altay'ın hangardan çıkış töreninin yapıldığını ancak bunun teslimatı için, kalifikasyon süreçlerinin devam etmesinden kaynaklı 2-3 yıl daha beklenebileceğini söyledi.

Güldoğan, şöyle devam etti:

"Bunların dışında seyyar yüzücü hücum köprüsü olsun, amfibi araç olsun, diğer araçlarda... Kirpi'lerin (mayına dayanıklı zırhlı araç) teslimatlarına bir ara verilmişti, o da tekrar başlıyor. Bu projelerde de teslimatlar devam ediyor. Bu anlamda biz, 2012 yılında başlayan bu teslimat sürecinin 2013 yılında bütün sektörleri kapsayarak, kara, hava, deniz, bunların hepsinin 2013 yılında devam edeceğini görüyoruz."

-"Kirpi'lerle ilgili sorun aşıldı"-

BMC'nin, mayına dayanıklı aracı Kirpi'nin teslimatlarıyla ilgili yaşanan sorunun kendi projeleriyle ilgili olmadığını belirten Güldoğan, "Firmalar tabii ki ara ara finansal sıkıntılar yaşıyorlar. Ortada firmanın yaşadığı teknik bir kredi konusu vardı. Son aldığımız bilgilere göre bu da çözüldü. Zaten teslimatlarda yarıyı geçmiştik. Şu andan itibaren, diğer araçlarda üretim hattı dolu. Yakın bir tarihte, kalan araçların teslimleri hızla yapılacak. Orada da şu anda sorun aşıldı diyebiliriz" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim