• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Erciyes Projesi'nde ilk 'uçak' teslim edildi

Erciyes Projesi'nde ilk 'uçak' teslim edildi
Erciyes Projesi kapsamında modernizasyonu gerçekleştirilen ilk C-130 uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde sürdürülen Erciyes Projesi kapsamında modernizasyonu gerçekleştirilen ilk C-130 uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tesislerinde gerçekleştirilen teslim töreninde, Erciyes Projesi'nin önemine işaret ederek, "Ulaştırma gücümüzün bel kemiği emektar C-130 uçaklarımız milli imkanlarla modernize edilerek, milletimizin emrinde kullanılmak üzere Hava Kuvvetleri saflarındaki yerini tekrar almaktadır" diye konuştu. 
 
Çağın gereklerine uygun aviyonik modernizasyona tabi tutulan ilk C-130 uçağını yeniden hizmete aldıklarını ifade eden Öztürk, "Devletimiz ve milletimizin desteği ile gücümüze güç katarak, hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. 
 
Öztürk, 19 adet C-130 uçağının modernizasyonu ile 2040'a kadar envanterde kalması planlanan uçakların etkin, ekonomik ve emniyetli hale getirilmesinin amaçlandığını kaydetti. 
 
"Modernizasyon faaliyetleri 2016'da tamamlanacak" 
 
Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir de Erciyes Projesi çerçevesinde uçakların son teknoloji ile donatılacağını, yüksek hareket etkinliğine sahip çok amaçlı görev bilgisayarına sahip olacaklarını dile getirdi. 
 
Demir, tüm modernizasyon faaliyetlerinin 2016 yılı içinde tamamlanarak 19 uçağın da envantere alınmasını hedeflediklerini belirtti. 
 
TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya da Erciyes programına yönelik sözleşmenin Şubat 2007'de yürürlüğe girdiğini anımsatarak, programın tamamının Türkiye'de, Türk uçuş ekibi, mühendisler ve teknisyenler tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. 
 
Kaya, TUSAŞ'a duydukları güvenden dolayı Türk Hava Kuvvetleri'ne ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na teşekkür etti.  
 
Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'ya Tip Tasarım Onay Belgesi'ni verdi.
 
www.ulasimonline.com 
Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim