• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Genç "Denizaltıcı"lar brövelerini aldı

Genç "Denizaltıcı"lar brövelerini aldı
Gölcük Donanma Denizaltı Filo Komutanlığı 89. dönem Özel İhtisas Subay ve 106. dönem Özel İhtisas Astsubaylarının mezuniyet törenleri Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda yapıldı. Törenle 53 öğrenci mezun oldu

Kocaeli'de denizaltı özel ihtisas eğitimlerini tamamlayan 16 subay ve 37 astsubay, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de katıldığı törenle brövelerini taktı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığındaki bulunan Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki törene Koramiral Kösele'nin yanı sıra Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Ercan İnceoğlu, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanı Kıdemli Albay Gökhan Kıray katıldı. 

Törende İstiklal Marşı'nın ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun mesajı okundu.

Daha sonra konuşma yapan Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, diploma alan 16 subay ve 37 astsubayın denizaltıcı olmak ve denizlerin karanlık sularında görev yapmak isteğiyle kurs ve staj eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını belirterek, üstlenecekleri görev ve sorumluluklarının gerektirdiği nitelikleri kazanmak üzere bu personelin kendilerinden çok daha seçkin denizaltıcılar tarafından yetiştirildiğini söyledi. 

Genç denizaltıcıların dalış ile satıh arasındaki kader birliğinin ne anlama geldiğini öğrenerek hataya asla tahammülü olmayan birliktelik zincirinin birer parçası olabileceklerine inanarak bröve takmaya hak kazandıklarını dile getiren Algül, "Onlar artık beraber görev yapacakları arkadaşlarının hayatını emanet edebileceği birer denizaltıcı oldular" ifadesini kullandı. 

Algül, bröve takan denizaltıcılara şöyle seslendi: "Gönüllü ve kararlı olarak adım attığınız zorlu denizaltı filosundaki zorlu eğitimin neticesinde başarılarınızın ödülü olan diplomalarınızı almaya ve daima onur duyacağınız brövelerinizi takmaya hak kazandınız. Bundan sonra sizlerden öncekiler gibi farklı bir dünyada yani denizin derinliklerinde huzur bulacak insanla  çeliğin birleştiği, onlarca insanın tek vücut ve tek yürek olduğu bir ortamda bulunmanın onurunu yaşayacaksınız. Sizlerden beklenen çok çalışmanız ve kendinizi daima geliştirmenizdir. Zira denizaltıcılığın dayandığı temel kaide bilgi ve tecrübedir. Bağlılık ise bu temel kaideyi çepeçevre saran bir kuşaktır. Türk denizaltıcılığının ilerletilmesi için sizlerden sonra gelecekleri de yetiştirme sorumluluğunu hissederek var gücünüzle çalışınız. Bu memleketi size emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürüyerek bilimi daima kendisine rehber edinmiş Deniz Kuvvetlerimizin bir mensubu olarak sorumluluğunuzu asla unutmayınız."

Bugünün ayrı bir anlamı daha bulunduğunu bildiren Algül, "1942 yılının aynı günü yani 14 Temmuzda Atılay Denizaltısı Çanakkale Boğazı açıklarında bir mayına çarparak batmış ve 39 denizaltıcımız şehit olmuştur. Kendilerini rahmet ve vefa ile andığımız denizaltıcı büyüklerimiz de bilin ki gururla  bu töreni izlemektedir. Bu vesileyle vatan uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimize tanrıdan rahmet diler, tüm gazilerimizi minnetle anarım" diye konuştu. 

Algül'ün konuşmasının ardından 89. Dönem Özel İhtisas Subay Kursu ve Stajı birincisi Teğmen Serkan Akarslan ile 106. Dönem Özel İhtisas Astsubay Kursu ve Stajı birincisi Astsubay Çavuş Ali Yıldız birer konuşma yaparak şeref kütüklerine isim plaketi çaktı.

Bu haber toplam 3251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim